Barcelona

Un indignat es querella contra el conseller Puig i comandaments dels Mossos per la càrrega policial

Primera querella contra el conseller d'Interior, Felip Puig, i els comandaments policials per les càrregues contra els indignats de la plaça de Catalunya de Barcelona a finals del mes passat. El demandant, un dels indignats acampats a la plaça de Catalunya de Barcelona, considera que hi va haver un atac "injustificat i desproporcionat contra ciutadans no violents".

Actualitzat
L'activista Àngel Badia, doctor en noves tecnologies per la Universitat de Phoenix, ha decidit presentar una querella contra el conseller d'Interior, Felip Puig; contra comandaments dels Mossos d'Esquadra, i contra diversos agents d'aquest cos. Es tracta d'una demanda de caràcter individual, però "oberta i lliure" a qualsevol altre ciutadà que s'hi vulgui adherir.

Segons el querellant, tant els agents com els seus responsables podrien haver incorregut en un delicte de lesions, tortura i robatori. La demanda es basa en el fet que el procediment utilitzat per la policia durant la càrrega policial va ser equivocat i s'hi van fer servir armes no reglamentàries, com ara porres extensibles i boles d'acer.

L'advocat del demandant explica que es tracta d'una querella molt tècnica per analitzar "què va passar i per què, i que permetrà aportar documentació posterior que encara s'està recopilant", i afegeix que no és comprensible que els agents que van participar en l'operació no fossin identificats, ja que en un país no violent la policia no s'ha d'amargar.

La querella arriba quan els acampats de la plaça de Catalunya comencen a fer els primers passos per desmantellar les tendes de campanya. En l'assemblea celebrada aquest diumenge han decidit posar punt final a les acampades nocturnes, tot i que de moment no han concretat a partir de quin dia es farà efectiva la mesura.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut