Eurolliga

Un gran Barça esborra de la pista el València (89-72)

Debuta Leo Westermann amb bona nota i una sorprenent adaptació a l'equip

Jordi RobirosaActualitzat

Tres derrotes seguides pesaven, i molt. Pesaven també les baixes -Claver, Davies i Mirotic- i pesava el record de la clara victòria valenciana en un recent partit de Lliga ACB al Palau. Potser per això tot l'equip ha sortit enormement concentrat i, a partir d'una defensa angoixant que provocava contínues pèrdues de pilota del rival, el Barça ha agafat un ràpid avantatge que ha arribat als 16 punts (32-16) als 15 minuts del partit, amb molts jugadors sumant: Higgins, Abrines, Calathes i Hanga. Però l'equip de Jaume Ponsarnau -que tenia la sensible baixa de Dubljevic- ha estat capaç de recuperar-se i arribar al descans amb un reduït 38 a 33 després d'una cistella sobre la botzina de Prepelic.

Però aquesta remuntada no ha tingut continuïtat en la represa, al contrari. El Barcelona ha tornat a agafar les regnes del partit i ho ha fet amb solvència. Només els triples de Labeyrie -que n'ha fet 4 de 6, el mateix nombre que Abrines- mantenien viu un València que ja no feia la sensació de poder capgirar el partit. Destacar també el partit de Leo Westermann que, en 16 minuts, ha aconseguit 5 punts, 4 rebots i una recuperació de pilota, a més de fer la sensació que s'entén perfectament amb els seus nous companys. Un base de 1'98 metres de qualitat i experiència serà molt valuós per un Jasikecius que vol passar pàgina del tema Heurtel, que ja no té fitxa del primer equip. Això si, hi ha un damnificat: Leandro Bolmaro.