"Hamilton no ho superarà mai el dolor que li van provocar a Abu Dhabi"
Les lamentacions de Hamilton
Fórmula 1

"Hamilton no superarà mai el dolor que li van provocar a Abu Dhabi"

Toto Wolff deixa entreveure que el pilot anglès podria no tornar després de la derrota. Ni ell ni Hamilton assistiran a la gala de la FIA

Redacció Esport3Actualitzat

Mercedes ha decidit no apel·lar el resultat final del Gran Premi d'Abu Dhabi, en què Max Verstappen es va coronar com a campió del món de Fórmula 1 superant Hamilton en un intens frec a frec en l'última volta.

Tot i això, l'escuderia no està d'acord amb el que va passar al circuit de Yas Marina i el seu director, Toto Wolff, en una roda de premsa virtual ha carregat contra Masi, director de carrera de Fórmula 1 de la FIA.

"No estic interessat a tenir una conversa amb Michael Masi. Les decisions que va prendre en els últims quatre minuts de la carrera han robat a Hamilton un Mundial merescut. Lewis va pilotar sense errors en les últimes quatre carreres i tenia un lideratge sòlid a Abu Dhabi. Va guanyar la sortida, no va cedir el lideratge en tota la carrera. Que l'hi robin en l'última volta és inacceptable."

 

Wolff no entén, amb el reglament a la mà, per què es va reiniciar la carrera per una última volta quan hi havia cotxes que no s'havien desdoblat.

"Fa 14 mesos, a Nürburgring, es va justificar un cotxe de seguretat molt llarg perquè tots els cotxes s'havien de desdoblar. Aquesta vegada, aleatòriament, uns cotxes van poder desdoblar-se. Per exemple, Carlos Sainz no va tenir l'oportunitat de guanyar la carrera".

A més, el director de l'escuderia assegura que als tribunals tenien totes les de guanyar.

"Des del punt de vista legal, si arribéssim a un tribunal, gairebé segur que guanyarem."

Toto Wolff, director executiu de Mercedes (Reuters)

Dubtes sobre el futur de Lewis Hamilton

A banda de les crítiques cap a Masi, Wolff també ha sembrat dubtes sobre el futur del pilot britànic després de perdre el Mundial a l'última volta.

"Estem exposats a decisions aleatòries que provoquen un desengany amb l'esport. Et fas preguntes. Si tot el treball que has fet, sang, suor i llàgrimes, te'l lleven de manera atzarosa… ens portarà molt de temps digerir el que va passar diumenge. Ell no ho superarà mai. El dolor que li va provocar diumenge. Encara ara no puc entendre què va passar. És surrealista. Tenim valors, i la majoria van ser trepitjats diumenge. Així que espero que Lewis continuï corrent, perquè és el millor pilot de la història. Es mereixia el Mundial, estava a punt de guanyar la carrera. Treballarem en les pròximes setmanes i mesos. Com a competidor, està al millor nivell de la seva carrera. Però hem de superar el dolor que li van causar diumenge. Perquè és un home de valors".

 

Ni Hamilton ni Toto van assistir a la gala de la FIA a París aquest dijous saltant-se així el reglament esportiu que obliga a presentar-se als tres primers classificats i al cap campió del mundial de constructors. Toto Wolff va justificar la seva absència dient que estava desacord amb el desenllaç de l'última cursa.

Max Verstappen amb el trofeu de campió del món a la gala de la FIA (@Max33Verstappen)

El mateix Lewis Hamilton ha posat més llenya al foc alimentant els seus rumors de retirada de la Fórmula 1. El pilot britànic ha deixat de seguir els comptes oficials de la F1 a Twitter i Instagram. Max Verstappen, el flamant campió de F1, ha parlat sobre possibilitat d'aquests rumors.

"Hamilton podrà lluitar pel seu vuitè títol i ho farà l'any que ve. No veig cap raó perquè es retiri".

 

 

Anar al contingut