Ciclisme

Philippe Gilbert s'imposa a 'Purito' Rodríguez en el final a Barcelona de la novena etapa de La Vuelta

El corredor del BMC, el belga Philippe Gilbert, ha guanyat la novena etapa de La Vuelta amb final a Barcelona. El belga ha aprofitat un atac del líder 'Purito' Rodríguez en la pujada al castell de Montjuïc i els dos s'han acabat disputant la victòria a l'esprint. El català, però, es consolida al liderat de la carrera.

Actualitzat
El corredor del BMC, el belga Philippe Gilbert, ha guanyat la novena etapa de La Vuelta amb final a Barcelona. El belga ha aprofitat un atac del líder 'Purito' Rodríguez en la pujada al castell de Montjuïc i els dos s'han acabat disputant la victòria a l'esprint. El català amb les bonificacions i els vuit segons que ha tret als seus principals rivals, es consolida al liderat de la carrera.

L'alt de tercera categoria de Montjuïc ha estat decisiu en el desenllaç de la novena etapa, de 196 quilomètres amb sortida a Andorra. Barcelona ha tornat a veure una nova etapa de La Vuelta, on no arribava des del 1999. Joaquim 'Purito' Rodríguez ha tornat a aprofitar-se de les seves condicions d'escalador i en un bon moment de forma, ha deixat enrere els seus principals competidor en aquesta edició de la gran ronda espanyola. Les millors condicions en arribada del belga Gilbert han impedit un nou triomf del Purito, que es queda amb el bon gust d'esgarrapar 8 segons de bonificació més els 9 a Alejandro Valderve i els 12 a Alberto Contador i Chris Froome. Ara el de Parets continua amb el maillor vermell de líder, amb 53 segons d'avantatge sobre el britànic Froome i un minut sobre Alberto Contador.

La Vuelta es trasllada des de Barcelona a Galícia i gaudirà aquest dilluns de la primera jornada de descans. Dimarts torna la competició amb la desena etapa entre Ponteareas i Sanxenxo, amb un recorregut de 190 quilòmetres.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut