Ullrich en una image d'arxiu. (Foto: Reuters)
Ciclisme

El món del ciclisme, sorprès per la sanció a Armstrong però prudent a l'hora de defensar-lo

El món del ciclisme comença a reaccionar a la notícia de la dura sanció a Armstrong. Ullrich, segon en tres Tours, darrere del nord-americà, no se sent amoïnat pel tema. Beloki, segon l'any 2002, no entendria que li adjudiquessin aquella edició de la ronda francesa, i Jalabert se sent estrany perquè creu que Armstrong generava admiració i rebuig a parts iguals.

Actualitzat
L'exciclista alemany Jan Ullrich, que va ser segon del Tour, darrere de Lance Armstrong, tres cops, es pren amb calma la notícia sobre la suspensió definitiva d'Armstrong i sobre el que pugui passar amb els seus segons llocs a les edicions del 2000, el 2001 i el 2003: "No em preocupa la qüestió. Sempre he dit que estava orgullós dels meus segons llocs i he donat per acabada la meva carrera professional".

Recordem que Ullrich està suspès fins al 22 d'agost del 2013, per culpa de l'escàndol per la trama de dopatge del metge espanyol Eufemiano Fuentes. La carrera del ciclista ha quedat esquitxada per sospites de dopatge, tot i que ell sempre ha defensat la seva innocència.

El 2006 es va veure apartat del Tour per la seva presumpta implicació en la trama de dopatge revelada en l'"operació Port", per la qual cosa es va suspendre el que va ser durant anys el seu equip, el Telekom.

Beloki: "Les curses es guanyen a la carretera."

El ciclista basc Joseba Beloki, que seria el guanyador del Tour 2002 en cas que prosperi la anunciada decisió de l'Agència Antidopatge nordamericana  de sancionar de per vida Lance Armstrong, afirma en declaracions a Ràdio Euskadi que "les curses es guanyen a la carretera. És un procés molt llarg, jo estic orgullós del que vaig fer al Tour i això no canvia res."


Jalabert se sent "dividit"

Per la seva banda, l'actual seleccionador francès i excampió de la Vuelta a Espanya, Laurent Jalabert, ha comentat la seva tristesa "pel Tour de França, el ciclisme, el nostre esport, el meu esport, el que jo estimo". 

Jalabert, al mateix temps, es mostra "dividit" respecte a la notícia que el nord-americà es rendeixi davant l'agència antidopatge nord-americana perquè està convençut que "és un enorme campió" que "ha fet aquest esport popular fora d'Europa".

"Tenia molt talent i també una manera de practicar el seu esport que no agradava a tothom. Hi havia gent que l'adorava i gent que el detestava, perquè era arrogant, perquè li agradava guanyar aixafant els seus rivals. Suposo que aquesta notícia agradarà a alguns, però jo em sento una mica dividit ", ha afegit Jalabert.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut