Tenis

Novak Djokovic derrota Andy Murray en cinc sets i serà el rival de Rafael Nadal a la final de l'Open d'Austràlia

En un partit de cinc hores de joc i cinc sets ((6-3, 3-6, 6-7, 6-1 i 7-5), Novak Djokovic s'ha classificat per a la final de l'Open d'Austràlia. Andy Murray ha venut cara la seva pell i amb una evident millora en el seu joc ha tingut contra les cordes l'actual número 1 del tenis mundial. Djokovic ha tirat de físic i de nivell tenístic per remuntar dos sets a un en contra en la segona semifinal del torneig individual d'aquest primer Grand Slam de la temporada. D'aquesta manera aquest diumenge es veurà un nou enfrontament entre el dos dominadors actuals del tenis mundial.

Actualitzat
Andy Murray ha tingut a l'abast superar Novak Djokovic i plantar-se a la final de Melbourne. L'escocès ha fet un gran partit i ha evidenciat la millora en el seu joc des del canvi d'entrenador. L'extenista Ivan Lendl és ara el preparador de Murray i l'escocès s'ha mostrat en aquest duel de semifinals molt més fort mentalment. Per la seva banda, Novak Djokovic ha tornat a demostrar l'excel·lent nivell de joc que va exhibir en l'exitosa passada temporada.

Novak Djokovic ha reaccionat amb fermesa després de perdre el tercer set (en el "tie-break"), que el deixava a un sol set de l'eliminació del torneig. Amb contundència, i aprofitant la davallada física de Murray, s'ha emportat el quart set (6-1) i ha dominat també amb claredat el cinquè. Amb cinc a dos per a Nole, Murray ha estat capaç de tornar a entrar al matx i igualar (5 a 5) la mànega definitiva.

El joc decisiu del duel ha estat l'onzè de l'últim set. Murray s'ha col·locat amb tres pilotes de trencament al servei de Djokovic, però no les ha aprofitat. En canvi, el serbi sí que ha sabut guanyar l'últim joc en aprofitar la primera pilota de partit, quan Murray servia per tornar a equilibrar aquesta maratoniana segona semifinal de Melbourne.

Aquest diumenge Rafael Nadal i Djokovic reviuran un nou enfrontament en el seu duel particular per ser els millors del món. Serà la trentena ocasió en què Nadal (número 2 i guanyador de l'Open d'Austràlia el 2009) i Djokovic (vencedor a Austràlia el 2008 i 2011) s'enfrontin, amb un balanç fins ara de setze triomfs per al de Mallorca i tretze per al serbi. I aquest dissabte la russa Maria Sharapova i la bielorussa Victoria Azarenka jugaran la final femenina i el complement de desbancar Caroline Wozniacki de la condició de número 1 mundial.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut