Futbol

Mor Lorenzo Sanz, víctima del coronavirus

"Acaba de morir el meu pare. No es mereixia aquest final i d'aquesta manera"

Actualitzat

Aquest dissabte ha mort als 76 anys Lorenzo Sanz, que va ser president del Reial Madrid de 1995 al 2000.  

Lorenzo Sanz estava ingressat a cures intensives d'un hospital de Madrid des de dilluns passat. El seu fill ha comunicat la seva mort a les xarxes socials.

 

Lorenzo Sanz va néixer el 9 d'agost de 1943. Va ser president del Reial Madrid del 95 al 2000. Va entrar al club deu anys abans, el 1985, i va formar part de la candidatura del llavors màxim responsable del club, Ramon Mendoza. En la seva primera temporada sencera, va guanyar la Lliga, amb l'italià Fabio Capello a la banqueta. En aquelles dates va fer sis grans fitxatges que van fer créixer l'equip: Seedorf, Mijatovic, Suker, Roberto Carlos, Panucci i Bodo Illgner. Sota la seva presidència, l'equip blanc va guanyar dues copes d'Europa. La "Séptima" va caure el 98, després de 32 anys de sequera. Només dos més tard, el 2000, el Madrid va aixecar l'"Octava". Amb els bons resultats com a principal carta de presentació, Lorenzo Sanz va convocar eleccions dos mesos després.

Tot i els títols de prestigi, les va acabar perdent contra Florentino Pérez, per poc més de tres mil vots. El 2004, Lorenzo Sanz va intentar recuperar la presidència, però només el van votar el cinc per cent dels socis. A Florentino, el 91. Al llarg dels últims anys, a Sanz se l'havia vist molts cops als jutjats, sempre per processos derivats de negocis immobiliaris. El 7 de novembre del 2018 va ser condemnat per l'Audiència Provincial de Madrid a tres anys de presó i a pagar una multa d'1,2 milions d'euros per defraudar a Hisenda gairebé sis milions d'euros. 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut