Espanyol

Márquez aposta pels menys habituals per aconseguir el seu primer títol

L'Espanyol també té el virus FIFA perquè té Kameni amb el Camerun, Lola amb Sèrbia i Óscar Sielva amb la sub-19 d'Espanya. Tots tres es perdran la final de la Copa Catalunya contra el Sant Andreu. De fet, "Tintín" Márquez ha convocat 12 jugadors del primer equip i 8 del filial. Aquesta serà una bona prova per a tots els jugadors que estan entrant menys en els plans de l'entrenador i que intentaran demostrar que hi tenen un lloc. Més enllà del títol, aquest és l'al·licient real per als futbolistes del primer equip.

Actualitzat

L'Espanyol parteix com a clar favorit davant el Sant Andreu a la final de la Copa Catalunya que es disputa demà a Sant Carles de la Ràpita, malgrat que "Tintín" Márquez hagi prescindit de la majoria dels seus jugadors titulars. En qualsevol cas, Márquez ha confeccionat una llista de convocats amb una àmplia presència de jugadors del primer equip. En les semifinals va optar per una estratègia similar i el resultat va ser clarament favorable, ja que el seu equip es va imposar 5-1 al Santboià.

El tècnic ha convocat els jugadors del primer equip Cristian Álvarez, Javi Ruiz, Javi Chica, Lacruz, Sergio Sánchez, Ángel, Julián, Rufete, Coro, Jonathan, Callejón i Luis García, i als del filial Gotor, Víctor Ruiz, Dídac, David López, Javi Márquez, Guillem Creus, Javi López i Luismi.

Pel tècnic blanc-i-blau, aquest és un torneig especial, perquè ja el va guanyar dues vegades quan dirigia a l'Europa derrotant el Barça. Demà tindrà l'oportunitat d'alçar-se amb la seva tercera Copa Catalunya, la primera com a entrenador de l'Espanyol. També serà una bona prova per a tots aquells jugadors que estan entrant menys en els plans de l'entrenador i que intentaran demostrar que tenen un lloc. Més enllà del títol, aquest és l'al·licient real per als futbolistes del primer equip.

L'última vegada que el conjunt espanyolista va aconseguir alçar-se amb el campionat va ser fa tres anys després de derrotar el Barcelona en un partit que es va decidir amb un gol de Ferran Corominas. En canvi, aquesta serà la primera oportunitat per al Sant Andreu, que s'estrena en una final del torneig.

L'equip que entrena Nacho González, que es va classificar després d'eliminar el Barça (3-1) en la semifinals, va tenir un inici espectacular de campionat encara que en les últimes dues jornades ha punxat una mica i ha encadenat dues derrotes. En principi, el Sant Andreu posarà en competició els seus millors jugadors, encara que el tècnic, tal com va fer en les semifinals, es pot replantejar donar descans a algun futbolista habitual.

Sielva es trenca amb la selecció espanyola sub-19

El jugador de l'Espanyol Òscar Sielva s'ha fracturat aquest dimarts el terç proximal de la clavícula dreta mentre disputava amb la selecció espanyola sub-19 la classificació per al Campionat d'Europa contra Suïssa a Traktor (Bielorússia). Al jugador d'Olot, que tornarà aquest dimecres a Madrid amb la resta de l'expedició, l'han hagut de traslladar de manera immediata a un hospital.

Sielva s'ha mostrat contrariat per aquesta lesió, però ha explicat que no sembla gaire greu. "En principi, tornaran a examinar-me quan arribi a Barcelona, de moment m'han dit que no necessitaré passar pel quiròfan", ha afegit. El futbolista català serà explorat dijous pels serveis mèdics de l'Espanyol per determinar el diagnòstic amb més exactitud i el temps de baixa previst.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut