Ciclisme

Mark Cavendish guanya la novena etapa del Giro en un recorregut neutralitzat pels carrers de Milà

Els corredors han estat a punt de no disputar la novena etapa del Giro d'Itàlia. Era un circuit urbà per Milà on havien de fer 16 voltes, però els mateixos ciclistes l'han vist perillós i, tenint en compte l'accident de Pedro Horrillo el dia anterior, han decidit neutralitzar-la. Mark Cavendish ha guanyat l'esprint final en una etapa que no ha tingut cap efecte en la classificació general i per tant Danilo di Luca continua amb la "maglia rossa" de líder. Pel que fa a l'estat de Pedro Horrillo, ja ha sortit del coma induït i està estable, tot i que continua en observació. El corredor del Rabobank va caure mentre es disputava la vuitena etapa de la prova italiana i es va fer un traumatisme cranial i diferents fractures al cos.

Actualitzat
El britànic Mark Cavendish (*Columbia) ha guanyat la novena etapa del Giro, de 165 quilòmetres de recorregut al llarg de 10 voltes en un circuit pels carrers de Milà. L'etapa no ha tingut cap efecte sobre la classificació general després de l'acord dels corredors amb l'organització.

Els ciclistes han considerat que la seva integritat física perillava seriosament en el circuit urbà, han amenaçat de no prendre la sortida i han aconseguit que la jornada fos neutralitzada. El gran grup ha marxat a una velocitat compatible amb la seva seguretat.
Els corredors s'han pres la jornada amb molta calma i durant gairebé tot el dia han anat a un ritme de 33 quilòmetres per hora, molt per sota de la mitjana més baixa prevista, que era de 42.

Després d'haver transcorregut 20 quilòmetres la direcció de la cursa ha confirmat la neutralització de l'etapa. La pressió dels corredors, especialment del líder, Danilo di Luca, i de Lance Armstrong, ha acabat entrant en vigor. "El circuit no reuneix les condicions mínimes de seguretat", ha reconegut l'italià.

L'organitzador del Giro, Angelo Zomengnan, no hi estava d'acord: "Si aquest circuit és perillós, carreres com l'Amstel Gold Race i la Lieja-Bastogne-Lieja haurien de ser cancel·lades. Crec que els corredors s'han deixat endur per la caiguda d'ahir", ha comentat amb referència al greu accident de Pedro Horrillo.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut