L'Espanyol derrota l'Sparta de Praga (0-2) en el primer partit de la lligueta de la UEFA

L'Espanyol ha arrencat amb bon peu la lligueta de la Copa de la UEFA. Després d'uns dies en què s'havia parlat de tot menys del rival, els espanyolistes van resoldre un partit important de cara a recuperar la moral i per remuntar també el vol en la Lliga. L'equip de Valverde va arribar al descans amb un marcador favorable de 0-1, gràcies a un penal que va fer Cadlec a Luis García que ell mateix va transformar. El davanter, que va ser apartat uns dies per l'entrenador perquè es queixava de la forma física, es va estrenar en el seu retorn amb aquest gol, que va celebrar amb molta eufòria. I a 6 minuts del final, Albert Riera va deixar sentenciat el matx amb un gran gol.

Els de Valverde van començar bé el partit i es van avançar en el marcador pràcticament en la primera aproximació a l'àrea de l'Sparta. Luis García, un cop oblidades les seves polèmiques paraules sobre l'estat físic de la plantilla, va ser objecte de penal, que ell mateix es va encarregar de transformar. El partit va començar, doncs, amb bones sensacions per als blanc-i-blaus. A més, la resposta dels txecs no va arribar i no van inquietar els dominis de Gorka Iraizoz, el porter espanyolista en competició europea. D'aquesta manera, sense un joc gaire lluït per part dels dos equips, es va arribar al descans.

A la represa, l'Sparta de Praga va sortir amb voluntat de crear més perill al conjunt de Valverde, mentre que els blanc-i-blaus van endarrerir les seves línies i es van dedicar a sortir al contraatac. En el minut 61, Dosek va tenir una bona oportunitat per anivellar el resultat, però la seva rematada forçada la va poder aturar Gorka. I tres minuts després, Walter Pandiani va marxar tot sol de cara a gol, va rebre una duríssima entrada per darrere per part del defensa Dosek, que l'àrbitre ni tan sols va considerar falta. Aquesta jugada podria haver acabat de decantar el matx en favor de l'Espanyol. Els txecs ho van continuar provant i en el minut 74 van disposar d'una clara ocasió. Pospech va marxar per la banda dreta i la seva centrada no la va poder enviar a la xarxa Matusovic.

Però quan pitjor ho estava passant el conjunt blanc-i-blau, va arribar la sentència. El mallorquí Albert Riera va fer una excel·lent jugada individual per la banda esquerra i va batre el porter rival amb un fort xut amb la cama esquerra. Amb aquest bon resultat europeu, l'Espanyol torna diumenge a la Lliga, on rebrà el Racing de Santander, en un partit importantíssim per escalar posicions i sortir de la zona compromesa de la classificació.