Barça

Leo Messi renova per vuitena vegada amb el FC Barcelona des que és professional

El crac argentí va signar el seu primer contracte com a professional l'estiu del 2005 i, des de llavors, les condicions en les posteriors renovacions, com el seu rendiment en el camp, no han parat de millorar

Josep Maria PuigActualitzat

Leo Messi renova amb el FC Barcelona per vuitena vegada des que el crac argentí és al primer equip del Barça. Les ampliacions i millores de contracte han anat en paral·lel amb la progressió del '10' blaugrana fins a convertir-se en el millor jugador del planeta i, de retruc, en un dels esportistes més ben pagats del món.

Leo Messi ha firmat vuit nous contractes en dotze anys. La cronologia de les renovacions ha anat en consonància amb el seu rendiment, sempre inigualable per a cap altre crac.

El primer contracte professional de Leo Messi amb el Barça es va firmar l'estiu del 2005 a Holanda, en ple Mundial sub-20. La perla argentina, amb 18 anys acabats de fer, s'hi exhibia amb la seva selecció, i, amb la firma, el club blaugrana s'assegurava de no perdre un diamant en brut.

Al cap de tres mesos, i després d'oferir un recital en el trofeu Joan Gamper contra la Juventus, va arribar la primera millora del contracte, que expirava el 2010.

Un any i mig més tard, cada cop més assentat en el primer equip, Messi firma el tercer contracte en tres anys i estableix una clàusula de rescissió de cent cinquanta milions d'euros.

Amb l'arribada de Guardiola, l'estiu del 2008, el pes específic de Messi dins l'equip augmenta, i el seu contracte es torna a revisar: la fitxa augmenta dels tres als vuit milions d'euros anuals i la clàusula s'enfila fins als dos-cents cinquanta milions.

El setembre del 2009, cinquena revisió de contracte en cinc anys, sota el mandat, també, de Laporta. La mateixa clàusula, però amb un contracte fins al 2016 i un sou al voltant dels onze milions d'euros nets a l'any.

La sisena renovació en vuit anys la va firmar Sandro Rosell com a president. L'argentí va millorar el seu sou fins als 12 milions d'euros i va mantenir la clàusula de 250 milions d'euros.

La setena va arribar abans de disputar el Mundial del 2014. Leo va mantenir la clàusula i va augmentar el sou fins als 20 milions d'euros.

Tres anys després, el Barça s'ha volgut assegurar la continuïtat de Leo Messi en la plenitud de la seva carrera. Quan faltava un any per acabar el contracte, el club blaugrana i el futbolista han tancat un acord per a la història.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut