Actualitat blaugrana

Laporta: "Tot el que hem fet bé en els últims cinc anys ho han minimitzat"

En una entrevista concedida a l'agència EFE, Joan Laporta ha lamentat que "tot el que hem fet bé en els últims cinc anys ho han minimitzat". El president del Barça, que demà s'enfronta a la moció de censura, ha afirmat que hi ha hagut "una feina incansable des d'alguns sectors per magnificar els nostres errors i crear una imatge de la directiva d'incompetent". Laporta també ha criticat l'aparició de Sandro Rosell, assenyalant-lo com a part d'una acció estudiada per erosionar-lo. Laporta ha destacat que mai s'ha amagat dels errors i que el seu comportament "ha estat d'allò més correcte".

Actualitzat
Laporta opina que "s'ha menyspreat insistentment el nostre model de gestió " i que, en canvi, s'ha posat el focus en els errors. "Qui mana i pren decisions corre riscos. I nosaltres hem fet camí i hem adoptat riscos", ha afegit.

A la pregunta de si el moment que viu el Barça té el seu punt d'inflexió en la condescendència de la junta amb el primer equip després de concloure la temporada 2006-07 (el primer dels dos anys sense títols), Laporta ha estat taxatiu en assegurar que la directiva va adoptar decisions "importants" malgrat que moltes fossin no destituir tècnics ni vendre jugadors. "A un col·lectiu de professionals que ens ha donat dues lligues i una Champions i que ha tingut un rendiment que no té precedents a la història del club, no se li pot negar una oportunitat ni es poden tallar caps a la primera ensopegada. Vam prendre una decisió i ningú em pot assegurar que amb destitucions o venda de jugadors haguéssim guanyat res. A la vida hem de ser coherents. Si la gent ens va demanar una oportunitat, nosaltres havíem de concedir-la. Però no la van aprofitar", s'ha justificat.

Laporta també ha parlat sobre els mitjans de comunicació, amb els quals, segons ell, no hi ha hagut bona sintonia. "És l'assignatura pendent i més quan tenim uns mitjans tan polaritzats. Nosaltres no pretenem imposar-nos perquè creiem en la llibertat d'expressió. Hi ha hagut una relació que, potser, no hem sabut portar com corresponia".

Respecte al dia després de la moció, Laporta ha dit que "quan vam guanyar el 2003, vam intentar estendre la mà i buscar la unitat del barcelonisme. A partir de dilluns, ho seguirem intentat".


Oriol Giralt: "Els directius haurien de votar sí a la moció"

Oriol Giralt, impulsor del vot de censura contra la junta del Barça, també ha concedit una entrevista a EFE el mateix dia que el soci culer reflexiona sobre quin serà el seu vot. L'advocat ha assegurat que l'actual directiva "hauria de posar punt final a la seva gestió, ja que dilluns o dimarts un jutge comunicarà que han d'avalar el pressupost de la temporada i això crearà encara més pànic a la junta".

L'advocat també ha assenyalat que "no sé si estic fent un servei al Barcelona, però sí que intento que s'estabilitzi el club. El Barça, després de les mocadorades del final de la Lliga i després de dos anys de desgovern, necessitava frenar en sec i prendre una decisió, que es produirà aquest diumenge en el referèndum del vot de censura".

Giralt també ha parlat sobre les llàgrimes de Laporta en el discurs de Mallorca. "Que un assessor li hagi dit que li caigués una llàgrima per donar una imatge dolça davant els socis em sembla patètic. Cada vegada que Laporta ha sortit en públic aquestes últimes setmanes ha generat adeptes per votar sí a la moció", ha dit.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut