Actualitat blaugrana

Laporta alerta del perill que hi hagi eleccions i critica amb duresa el tàndem Rosell-Giralt

Quan falten quatre dies per a moció de censura a la directiva del Barça, Joan Laporta va ser molt contundent amb l'oposició. El president blaugrana va denunciar que el soci promotor del procés, Oriol Giralt, fa anys que treballa amb Sandro Rosell i s'ha preocupat per un moviment que, més que construir, segons ell, s'ha limitat a erosionar el Barça les dues últimes temporades. Sense anomenar en cap moment el seu exvicepresident, el nom de Rosell va ser present en tota la intervenció de Laporta.

Actualitzat

Durant la presentació d'Alves, el president blaugrana va negar que es precipitin els fitxatges davant la imminent moció de censura, però va reconèixer que si prospera l'activitat del club, pel que fa a incorporacions i traspassos, quedaria paralitzada. Ahir, una comissió de la mesa del vot de censura, amb el mateix Giralt i el directiu Josep Lluís Vilaseca, va visitar la zona del Camp Nou destinada a acollir aquestes votacions, i va examinar la instal·lació que s'ha muntat per a aquest acte.

Laporta confia que la moció no tiri endavant

"Si prospera s'iniciarà un període electoral, en un màxim de tres mesos s'hauran de convocar eleccions i mentrestant una comissió gestora es faria càrrec del club, però només podria dur a terme actes administratius, i no actes de disposició (comprar o vendre jugadors)", va recalcar Laporta.

Segons l'article 30.4 dels estatuts del FC Barcelona, "la comissió gestora exercirà les funcions de govern, administració i representació que competeixen a la junta directiva, però limitades als actes necessaris i imprescindibles per al manteniment de les activitats normals del club i la protecció dels seus interessos". Per tot això, Laporta confia que no tiri endavant la moció de censura. "Confio que guanyi el "no" a la censura, perquè això mantindria l'estabilitat del club, si no es crearia un cert descontrol i una desestabilització. Ho dic no pensant en mi o en la junta, sinó pensant en el Barça", va insistir.

El suposat tàndem Rosell-Giralt

Laporta va fer les declaracions més contundents des que es va posar en marxa la moció de censura contra ell i la seva junta, en assenyalar l'exvicepresident Sandro Rosell com la part executora a l'ombra del vot, al costat del seu impulsor, Oriol Giralt. "Celebro que hi hagi persones (en al·lusió a Rosell, sense anomenar-lo en tota la seva compareixença) que, tot i ser un secret a veus que estaven vinculades a una oposició i que no acabaven d'aparèixer, s'hagin manifestat", va subratllar Laporta. "És un equip (l'oposició) que fa molts anys que hi treballa. Són els mateixos que han presentat demandes per avançar eleccions. Era un secret que (Rosell) estava vinculat al procés de la moció de censura", va insistir.

L'aparició pública de Rosell

"L'únic que puc dir és que celebro que hagi aparegut en públic", va explicar, a la vegada que va criticar que durant aquestes setmanes els contraris a la seva gestió estan "intentat erosionar" els que dirigeixen el club. "Valoro que els que estaven darrere de les demandes tot aquest temps, intentant inhabilitar-nos i criticant totes les decisions, tant quan guanyàvem com quan no, hagin sortit a la llum pública i que facin una crítica de forma descoberta. No he vist en les seves paraules un model alternatiu", va insistir.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut