Judit Ignacio posa punt final a la seva carrera
Natació

La nedadora olímpica Judit Ignacio es retira als 26 anys

Actualitzat
La nedadora Judit Ignacio (1994) ha decidit posar fi a la seva trajectòria com a nedadora. La barcelonina, de 26 anys, i que actualment defensava els colors del Natació Sabadell, no estava motivada per seguir dins la natació d'elit i enfocarà la seva vida professional en el camp de psicologia.

Judit Ignacio ha anunciat la seva retirada a través del seu compte d'Instagram al costat de deu fotos en què repassa la seva carrera. La primera d'elles al costat del seu avi i el següent text:

"El 1997, el meu avi em va prometre que, si ficava el cap a l'aigua, em construiria una caseta de fusta. Després de 23 anys he decidit treure'l. Sempre he cregut que cal trencar la bombolla abans que ella et trenqui a tu. Gràcies a tota la gent que s'ha creuat amb mi en aquest camí tan boig, ni en els meus millors somnis hagués imaginat tot el que ha estat això. Especialment, gràcies a l'Eloi per ensenyar-me a nedar, a Fred Vergnoux -actual director tècnic de la Federació Espanyola de Natació- per demostrar-me el valor de les coses, i a Bart Kizierowski -actual director tècnic del CN Sabadell-, per fer-me gaudir-ne. Gràcies a tots els que van ser equip i es van convertir en família i, sobretot, gràcies als meus per no deixar-me caure i  donar-me sempre suport en els meves bones i males decisions. Créixer és aprendre a acomiadar-se i em sento agraïda per tot el que m'ha donat la vida que deixo enrere. Tot el que soc avui és gràcies a això."

L'any 2012, Ignacio va disputar els seus primers Jocs Olímpics a Londres nedant la prova de 100 m papallona, els 200 m papallona i la prova de 4x100 m. En el Campionat d'Europa de 2014, disputat a Berlín, va aconseguir l'èxit més gran de la seva carrera esportiva. La nedadora va ser medalla de plata en els 200 metres papallona a la banda. L'or va ser per a Mireia Belmonte i el bronze per a l'hongaresa Katinka Hosszú. A més, va ser finalista al Mundial de Barcelona 2013. Després de participar al Jocs Olímpics de Rio 2016 ja havia baixat les seves exigències professionals.

Amb la retirada de Judit Ignacio, el Natació Sabadell perd a una gran nedadora de club.

 

Anar al contingut