Futbol

La Lliga de Futbol Professional manté l'aturada de la competició el primer cap de setmana d'abril

La Lliga de Futbol Professional manté que no hi haurà futbol el primer cap de setmana d'abril. El seu president, José Luis Astiazarán, diu, però, que encara hi ha temps per trobar una solució si hi intervenen les altes instàncies polítiques i esportives. De moment, els set clubs que no estan d'acord amb els motius de la vaga, entre aquests l'Espanyol, han impugnat la decisió de l'Assemblea de la Lliga i han demanat a la Federació Espanyola que designi els àrbitres per als partits de la pròxima jornada.

Actualitzat
Els dos clubs més poderosos de la Lliga, Barça i Madrid, donen suport a la decisió majoritària de la Lliga de Futbol Professional de suspendre la jornada del cap de setmana del 2 i el 3 d'abril. Els jugadors faran el que els manin els clubs, però si fos per ells jugarien.

La Lliga de Futbol Professional vol aturar el campionat com a mesura de pressió al govern, perquè canviï la llei de l'audiovisual i s'elimini l'obligatorietat d'emetre per televisió cada jornada un partit en obert. Un fet que, segons els clubs, els permetria augmentar els ingressos pels drets de televisió. Però set clubs s'oposen a l'aturada, entre aquests, el Vila-real, el pròxim rival del Barça en la Lliga, o l'Espanyol. Tot i que consideren injust el nou repartiment de drets de televisió que es planteja, creuen que no és un bon moment per suspendre el campionat. I és que parar la Lliga provocaria molts maldecaps. El principal, una modificació del calendari del campionat, que s'acabaria tres setmanes després del que estava previst.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut