Una imatge de la candidatura saudita
Una imatge de la candidatura saudita
futbol

La FIFA torna a contribuir al blanquejament esportiu i atorgarà el Mundial 2034 a Aràbia Saudita

Dotze anys després de la polèmica edició de Qatar 2022, la Copa del Món viatjarà a la monarquia absoluta amb capital a Riad

Redacció Esport3Actualitzat

Gianni Infantino, president de la FIFA, ha confirmat a través d'una publicació al seu Instagram que el Mundial 2034 es disputarà a Aràbia Saudita. L'anunci oficial es produirà durant el congrés de l'organització de 2024.

El mandatari ha presumit de repartir les tres cites mundialistes a continents diferents. Cal recordar que fa uns dies es va fer oficial que el Mundial anterior, el corresponent al 2030, trepitjaria sis països i tres continents diferents, entre ells l'Estat Espanyol.

"El millor espectacle de la terra serà organitzat pel Canadà, Mèxic i els Estats Units el 2026 a Amèrica del Nord. Les properes dues edicions de la Copa Mundial de la FIFA se celebraran a Àfrica (Marroc), Europa (Portugal i Espanya) -amb tres partits jugats a Amèrica del Sud (Argentina, Paraguai i Uruguai)- el 2030 i Àsia (Aràbia Saudita) el 2034. Tres edicions, cinc continents i deu països involucrats en el torneig. Això està fent que el futbol sigui veritablement global." 

La candidatura saudita per al 2034 es va quedar sola després de la retirada d'Austràlia.

Nou cas de blanquejament esportiu

De Doha a Riad. Dotze anys més tard de la celebració del polèmic Qatar 2022, el Mundial es desplaçarà a l'est, cap a l'Aràbia Saudita. Des de fa un any aquest és un dels països del món que més està invertint, recorrent a fons públics, en el creixement del seu campionat nacional amb l'atracció de primeres figures com Cristiano Ronaldo o Neymar.

Ja no sorprèn que la FIFA atorgui un Copa del Món a una monarquia absoluta que vulnera els drets humans, reprimeix la llibertat de les dones i ocupa el tercer lloc en l'ús de la pena de mort. És l'anomenat blanquejament esportiu que torna a activar-se malgrat que en els criteris de la FIFA per escollir les seus hi apareixen els drets humans com a capítol destacat.

Anar al contingut