El Mundial de futbol femení a Austràlia i Nova Zelanda, l'estiu del 2023
Futbol

El Mundial del 2030 es disputarà a Espanya i a cinc seus més

La competició començarà a l'Uruguai, l'Argentina i el Paraguai i acabarà a Espanya, Portugal i el Marroc

Redacció Esport3Actualitzat

Per primera vegada a la història, el Mundial de futbol tindrà 6 seus. Començarà a l'Uruguai, l'Argentina i el Paraguai i es resoldrà a Espanya, Portugal i Marroc.

El president de la Conmebol, Alejandro Domínguez, ha fet públic a les xarxes socials els països que els països sud-americans acolliran els partits inaugurals.

A posteriori, la FIFA ha anunciat la resta de països participants.

La decisió s'ha pres avui mateix i és una aliança de les dues candidatures que aspiraven a acollir la competició. D'aquesta manera, la candidatura sud-americana rep una picada d'ullet de la FIFA per poder celebrar els 100 anys del primer Mundial fet al seu territori.

Camp Nou i RCDE Stadium, entre els preseleccionats

Encara està per definir com es comparteixen les seus Espanya, Portugal i Marroc. Dels tres països, però, Espanya és el que portarà la veu cantant. Els procés de selecció dels estadis porta temps desenvolupar-se i són 15 els estadis que estan sent examinats, entre ells el Camp Nou i l'RCDE Stadium.

També Balaídos, El Molinón, Riazor, San Mamés, Anoeta, La Romareda, Metropolitano, Nuevo Mestalla, Nueva Condomina, La Cartuja, La Rosaleda, Gran Canaria i el Bernabéu.

El camp del Madrid, després de la seva profunda remodelació, és el que podria acollir la final. Un fet que ja va deixar caure al seu moment l'expresident de la RFEF, Luis Rubiales.

 

Anar al contingut