Futbol

La FIFA actua d'ofici contra Luis Suárez per la mossegada a Chiellini en l'Itàlia-Uruguai

En l'Itàlia-Uruguai, quan es complia el minut 79 i abans del gol de Godín, Luis Suárez va tornar a ser protagonista d'una polèmica. El davanter del Liverpool, en un intens frec a frec amb Chiellini, va acabar clavant-li una mossegada al defensa italià. L'àrbitre no va veure l'acció, però la FIFA ha decidit actuar d'ofici. La delegació uruguaiana ha enviat un document amb arguments de descàrrecs per correu electrònic per encarar la defensa personal de Luis Suárez.

Actualitzat

En l'Itàlia-Uruguai, quan es complia el minut 79 i abans del gol de Godín, Luis Suárez va tornar a ser protagonista d'una polèmica. El davanter del Liverpool, en un intens frec a frec amb Chiellini, va acabar clavant-li una mossegada al defensa italià. L'àrbitre no va veure l'acció, però la FIFA ha decidit actuar d'ofici. El davanter uruguaià disposa d'un dia per presentar al·legacions, però tot fa pensar que li caurà una forta sanció. Especialment tenint en compte que és un jugador reincident en aquest tipus d'accions.

És la tercera mossegada que Luis Suárez fa a un rival en la seva carrera com a futbolista: la primera va ser l'any 2010, quan sent capità de l'Ajax li van caure 7 partits de sanció per mossegar l'espatlla del jugador del PSV Otman Bakkal. La segona vegada, ja com a jugador del Liverpool, va mossegar el jugador del Chelsea Branislav Ivanovic i va rebre un càstig de 10 partits.

Tot i que la sanció màxima que podria aplicar la FIFA en aquest cas és de dos anys de suspensió de competicions internacionals, el precedent més clar són els vuit partits de sanció que li van caure a Mauro Tassotti pel cop de colze a Luis Enrique en el Mundial d'Estats Units de 1994, i que va acabar provocant la retirada del jugador del Milan de la "squadra azzurra".  

El jugador treu ferro a la situació dient al Canal 10 de l'Uruguai que "són coses que han passat al camp i no cal donar-li més transcendència. Ell (Chiellini) em dóna un cop amb l'espatlla i em toca a la boca i també a l'ull". Mentre, un indignat Chiellini qualificava Suárez com "un bavós. M'agradaria que la FIFA tingués la valentia de fer servir el vídeo per castigar això. Li he ensenyat a l'àrbitre les marques de la mossegada però no s'ha volgut mullar". 

La delegació uruguaiana envia documents de defensa

La delegació uruguaiana ha enviat un document amb arguments de descàrrecs per correu electrònic per encarar la defensa personal de Luis Suárez. Presentaran un video al Comitè de Disciplina que inclou la jugada polèmica i agressions i insults sobre Suárez.

 El pròxim partit d'Uruguai és dissabte contra Colòmbia.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut