Maria Xaràpova defensant Rússia a la Copa Federació (Reuters)
Maria Xaràpova, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Dopatge

La decisió de l'Agència Mundial Antidopatge de suavitzar les sancions pel consum de meldoni pot afavorir Xaràpova

Quaranta esportistes russos havien estat suspesos dels Jocs Olímpics per positius d'aquest fàrmac, entre ells Maria Xaràpova

Actualitzat
L'Agència Mundial Antidopatge ha suavitzat les sancions pel consum de meldoni. Aquest fàrmac cardiovascular va ser inclòs a la llista de substàncies dopants l'1 de gener del 2016 i, des de llavors, 150 esportistes han donat positiu d'aquesta substància, entre d'ells la tenista Maria Xaràpova.

"En els casos on les mostres de dopatge continguin menys d'un microgram de meldoni i la mostra sigui anterior a l'1 de març, s'equipararan als relacionats amb aquest fàrmac previs a l'1 de gener". En aquests casos, l'AMA admet que "l'esportista no va consumir el medicament de manera conscient després de la seva prohibició".

La investigació seguirà endavant en els casos que l'atleta reconegui la seva falta, existeixin evidències de consum posteriors a l'1 de gener o "la concentració superi els 15 micrograms per mil·lilitre, cosa que confirmaria un consum recent". L'AMA també ha anunciat una investigació per determinar el temps que l'organisme humà trigà a eliminar aquesta substància.

Aquest cas afecta de manera especial l'esport rus, amb 40 esportistes suspesos per positius en aquesta substància i que ara, alguns d'ells, serien amnistiats i podrien competir als Jocs Olímpics. El president de la Federació de Tenis d'aquest país s'ha mostrat convençut que Xaràpova podrà representar el seu país aquest estiu a Rio.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut