Gavi i Kounde celebren l'últim gol del Barça a l'Spotify Camp Nou (Reuters)
Barça

La Champions 2023-24 pren forma: retorns, perills i una nova oportunitat per al Barça

L'equip blaugrana entrarà al sorteig de la fase de grups al primer bombo i això li permetrà evitar algun dels equips més perillosos d'entrada

Redacció Esport3Actualitzat

Encara no saben tots els equips que disputaran la fase de grups de la Lliga de Campions, però sí la identitat de 25 dels 32 participants, entre ells els principals candidats al títol.

Un cop desbloquejat el repte de tornar a guanyar la Lliga, el Barça torna a la competició amb la necessitat de deixar enrere les frustrants dues últimes participacions, en què va quedar eliminat sense poder arribar als vuitens de final. Aquesta vegada, l'equip de Xavi estarà al primer bombo per la seva condició de campió de Lliga, i això li permetrà evitar d'entrada alguna de les bèsties negres de la competició, com el Manchester City, el Bayern de Munic o el PSG.  

Però el sorteig de la fase de grups, que es farà a principis de setembre, amaga algun perill: al segon bombo, a més de Reial i Atlètic de Madrid, que no poden ser rival del Barça per criteris geogràfics, hi haurà equips com el Manchester United, botxí dels blaugranes en la passada Lliga Europa, el Borussia de Dortmund, el Leipzig o l'Arsenal. 

 

 

En el tercer, el perill ve d'Itàlia: Milan o Lazio es troben provisionalment en aquest bombo, a falta que se sàpiguen quins seran tots els participants de la competició. Finalment, en l'últim bombo, entre els participants que arribin procedents de les fases prèvies hi haurà també el Newcastle, que torna a la competició després de 20 anys d'absència.

Tret del primer bombo, que inclou els campions de les principals lligues més el de la Champions i el de l'Europa League, la resta es decideix pel rànquing de les 5 últimes temporades. Això explica que el milionari projecte de les "garses" no sigui l'únic de les grans lligues que estarà en els llocs principals: també hi haurà el Lens, subcampió de la Lliga francesa, i l'Union Berlín, quart classificat a la Bundesliga, que encara podria canviar de bombo en funció del resultat que hi hagi en la pròxima final de la Champions entre Manchester City i Inter de Milà. 

La primera jornada de la Lliga de Campions 2023-24 serà el 19 i 20 de setembre i l'última de la primera fase, els dies 12 i 13 de desembre. La fase eliminatòria començarà amb els vuitens de final, a partir del 13 i 14 de febrer del 2024, i la gran final es disputarà el dia 1 de juny en un estadi que porta grans records per al Barça: Wembley.  

      

Anar al contingut