Futbol

Jornada clau en la Lliga, amb partits decisius a Vila-real i a Madrid

Al Barça se li presenta una oportunitat d'or per assaltar el liderat. Els blaugranes visiten el camp de l'Atlètic de Madrid i podrien ser líders abans que el Madrid jugui el seu partit de Lliga a Vila-real

Actualitzat

El Barça s'enfronta amb l'Atlètic al Calderón, diumenge, a les 16.15, i el Madrid visita el camp del Vila-real. Per la seva banda, el Sevilla juga el derbi andalús al camp del Betis. Aquests són els cinc punts clau de la jornada i que donen esperança perquè el Barça pugui recuperar més terreny perdut al Madrid:

EL CALDERÓN NO ESPANTA (7 victòries en 7 anys)
El Calderón és sinònim de bons partits i de bons resultats per al Barça. Entre Lliga i Copa, set victòries en els últims set anys, algunes tan decisives com la que li va donar el títol fa dues temporades. L'últim precedent té poc més de tres setmanes. Si no fos per les derrotes en la Champions, el Barça hauria convertit el camp madrileny en un fortí.

EL MADRID, DÈBIL LLUNY DEL BERNABÉU (1 triomf en els últims 6 partits)
Només una victòria fora de casa, i contra el cuer, l'Osasuna, en els últims tres mesos. La resta, tres empats i dues derrotes. Aquest és el pobre bagatge d'un Madrid que lluny del Bernabéu no rutlla i que diumenge juga a Vila-real, on ha punxat en tres de les quatre últimes visites.

LUIS ENRIQUE ARRASA DAVANT SIMEONE (8 victòries, 2 empats, 1 derrota)
Luis Enrique guanya per golejada el duel de les banquetes. En onze enfrontaments amb Simeone, vuit victòries, dos empats i una derrota per al tècnic blaugrana. Excepte la derrota en la Lliga de Campions, Luis Enrique compta per victòries totes les seves visites al Calderón.

CRISTIANO I BENZEMA, SOTA SOSPITA (9 gols el 2017)
Els homes gol del Madrid ja no desequilibren. Cristiano, discutit pel mateix Bernabéu, està lluny del seu millor rendiment, igual que Benzema, que només ha marcat un gol en la Lliga des que va començar el 2017. Messi, tot sol, ha fet més gols que no pas Cristiano i Benzema plegats.

MESSI, EL MALSON DE L'ATLÈTIC (26 gols en 33 partits)
Si hi ha un jugador amb qui Simeone té malsons és Leo Messi. El blaugrana ha sortit ovacionat del Calderón i ha fet de l'Atlètic de Madrid una de les seves víctimes predilectes. 26 gols en 33 enfrontaments, incloent-hi tres hat-tricks, conviden a pensar que l'argentí tornarà a ser protagonista.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut