Els jugadors del Barça celebren la victòria contra l'Athletic (Reuters)
Barça

I amb aquesta Copa, ja en van 31

El Rei de Copes engrandeix el seu palmarès després de l'última conquesta a La Cartuja. Suposa, a més, el primer títol amb Ronald Koeman a la banqueta

La Copa és un títol fetitxe per al Barça. Amb la d'avui a Sevilla, contra l'Athletic, ja en suma 31. A Espanya, el segon club amb més títols de Copa és, precisament, l'Athletic... i en té 23. En total, el Barça ha disputat 42 finals i només en 11 ocasions s'ha vist privat del títol.

Ronald Koeman ha estrenat el seu palmarès com a entrenador del Barça amb la Copa del Rei. Curiosament, també la Copa va ser el primer títol que va aixecar com a jugador blaugrana. Va ser l'any 90, i en un moment delicat per al Dream Team de Johan Cruyff.

 

 

Per a Pep Guardiola, també la Copa té un record especial. Va ser la primera alegria, de moltes, a la banqueta del Barça. L'any 2009, a Mestalla, els blaugranes van haver de remuntar, però, la diana inicial de Tokero. Així ho recorda, per exemple, Bojan Krkic.

 

 

El Barça hauria d'esperar tres anys més per tornar a celebrar un títol de Copa. El rival va ser el mateix, l'Athletic, però en un escenari diferent, el Vicente Calderón. Tampoc aleshores els de Guardiola van tenir gaire pietat del seu rival.

 

 

De la patacada a Mestalla, amb el gol de Bale, el Barça se'n va poder refer un any més tard, al Camp Nou. El 2015, amb Luis Enrique a la banqueta, es va repetir una final Barça-Athletic, i també es va repetir el triomf blaugrana. En té un record molt especial Xavi Hernández.

 

 

El Vaduz de Liechtenstein, el "rei de Copes"

De Copes, però, encara n'hi falten, al Barça, per atrapar els clubs amb més títols. A Liechtenstein, per exemple, el Vaduz n'ha conquerit 47. I, a Irlanda del Nord, hi ha el Linfield, amb 43. A Escòcia, el Celtic domina el palmarès de Copa amb 40 trofeus... pels 33 del Glasgow Rangers.

Anar al contingut