Fórmula 1

Hamilton trenca la tirania de Vettel i obté una victòria brillant al Gran Premi de la Xina

Lewis Hamilton ha estat capaç de trencar el domini absolut de Sebastian Vettel en l'inici del Mundial de Fórmula 1. El pilot britànic de McLaren ha aconseguit una victòria brillant al Gran Premi de la Xina i ha evitat el tercer triomf consecutiu de l'alemany de Red Bull, que s'ha hagut de conformar amb la segona plaça. La tercera posició del podi ha estat per a Mark Webber, que ha culminat una remuntada espectacular sortint des de la divuitena posició de la graella. Molt pitjor li han anat les coses als Ferrari de Felipe Massa i Fernando Alonso, sisè i setè, respectivament, mentre que el català Jaume Alguersuari s'ha vist obligat a abandonar a la volta onzena per culpa d'una roda mal collada després de la primera aturada a boxs.

Actualitzat
Lewis Hamilton ha guanyat de forma brillant el Gran Premi de la Xina de Fórmula 1, al circuit de Xangai. El pilot britànic de McLaren ha trencat així el monòleg de victòries en aquest inici de temporada de Sebastian Vettel, guanyador dels dos primers grans premis, a Austràlia i Malàisia. L'última prova que havia guanyat Hamilton era el Gran Premi de Bèlgica, l'agost del 2010.

A la sortida, els McLaren de Jenson Button i Lewis Hamilton, que ha estat a punt de començar la cursa des del box per un problema al radiador del seu monoplaça, s'han col·locat en els dos primers llocs però Vettel ha estat capaç de recuperar el liderat de la prova.

Alonso, que sortia cinquè, s'ha vist superat pel seu company d'equip Felipe Massa, però qui ha tingut mala sort ha estat Jaume Alguersuari, que, després d'haver fet la millor sessió de classificació de la seva vida, ha sortit setè i ha quedat fora de la cursa per culpa d'un error dels mecànics. A boxs, li han col·locat malament una roda i li ha acabat saltant. El pilot català de Toro Rosso ha hagut de dir adéu a la cursa quan només se n'havien disputat onze voltes.

Durant unes quantes voltes, Nico Rosberg ha liderat la cursa, però amb el pas de les voltes i les aturades al box, el ritme de Vettel i sobretot el de Hamilton han estat superiors al del pilot alemany de Mercedes. Sense opcions de victòria, les últimes voltes han estat una lluita interessant pel triomf entre Sebastian Vettel i Lewis Hamilton. Quan en faltaven quatre, el britànic ha superat el pilot de Red Bull i ha sumat la seva primera victòria de la temporada i la segona de la seva carrera al circuit de Xangai, que el situa segon de la general del Mundial, a 11 punts de Vettel, que en continua líder.

La tercera posició del podi final ha estat per a Mark Webber, que ha culminat una remuntada espectacular sortint des de la 18a plaça de la graella, i que ha acabat a només set segons del guanyador de la cursa i a només dos del seu company d'equip, que arrencava des de la "pole position".

Per la seva banda, els Ferrari han tornat a fer una actuació pobra i continuen molt lluny dels Red Bull i els McLaren. Fernando Alonso només ha pogut acabar setè després d'una estratègia conservadora de dues aturades que no l'ha beneficiat mentre que Felipe Massa ha acabat sisè. L'asturià, després de tres curses disputades, ja es troba a 44 punts de Vettel a la classificació del Mundial.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut