Lewis Hamilton
Hamilton sortirà davant de Rosberg en la cursa que decidirà el títol (Reuters)
Motor

Hamilton sortirà primer al Gran Premi d'Abu Dhabi amb un Nico Rosberg pressionat al segon lloc

El britànic confirma el domini que ha exercit durant tots els entrenaments i no renuncia a res de cara a la cursa de diumenge; Alonso entra a la Q3 i obté el novè lloc

Actualitzat

Lewis Hamilton ha fet el primer cop de pressió efectiu sobre Nico Rosberg i s'ha adjudicat la "pole position" del Gran Premi d'Abu Dhabi, l'última cursa de l'any i també la que decidirà el campionat. L'anglès, amb un pilotatge agressiu, però també ferm, a dominat els tres trams de la classificació, de lamateixa manera que havia dominat els tres entrenaments lliures.

Així doncs, la sortida de la cursa aquest diumenge serà clau, tal com es preveia. I potser una mica més per a l'alemany, que, a més de tenir el rival al davant, rebrà la pressió des del darrere de Daniel Ricciardo, Kimi Räikkönen, Sebastian Vettel i Max Verstappen. Els Red Bulls i els Ferraris confirmen que hi haurà una lluita molt igualada a la cua dels Mercedes i, potser, fins i tot aspirarnt a posar-shi al mig. Aquests pilots podran sortir amb el compost de pneumàtics més tou, i Rosberg no.

De tota manera, els Mercedes demsotren que no han tingut rival, un altre any, fins a l'última cursa. Mentre que entre el millor temps de Hamilton (1.38,755) i el de Rosberg hi ha tres dècimes ben significatives, el tercer classificat, Ricciardo, s'ha quedat a vuit.

Fernando Alonso ha fet una de les millor classificacions de la temporada. Ha fet que el McLaren passés a la Q3 i, quan ja semblava que es conformaria amb la desena i última posició entre els millors, s'ha tret del barret una última volta excel·lent i ha guanyat un lloc. L'asturià sortirà novè.

En canvi, Carlos Sainz ha continuat amb un cap de setmana per a oblidar. El madrileny sortirà des de la posició 21, en l'última fila, després de no haver-se'n sortit a aclimatar el Toro Rosso a les condicions canviants -sobretot pel que fa a la temperatura- de Yas Marina. Al final, Sainz ha confessat que està vivint el pitjor gran premi de la temporada.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut