Ral·li Dakar

Faria, en motos, i Sainz, en cotxes, s'imposen en la primera etapa del Dakar 2011

El portuguès Rubén Faria és el primer líder del Dakar 2011 en la categoria de motos després de guanyar la primera etapa, disputada entre les ciutats argentines de Victoria i Córdoba. Faria s'ha imposat amb 29 segons d'avantatge sobre el francès Cyril Despres, actual defensor del títol, mentre que la tercera posició ha estat per a Marc Coma. El pilot català, al manillar d'una KTM, ha completat una bona primera etapa i ha creuat la línia d'arribada a 1 minut i 15 segons del primer classificat després d'un recorregut de 222 quilòmetres cronometrats. En cotxes, Carlos Sainz ha estat el més ràpid i ha tret un minut i mig al francès Stéphane Peterhansel, nou cops vencedor de la prova.

Actualitzat
El portuguès Rubén Faria (KTM) ha guanyat la primera etapa del Dakar 2011 en la categoria de motos amb 29 segons d'avantatge sobre el defensor del títol, el francès Cyril Despres, mentre que el català Marc Coma ha acabat tercer a 1 minut i 16 segons del vencedor.

Despres, líder durant la major part del recorregut, un total de 788 quilòmetres, 222 d'ells cronometrats, ha hagut de conformar-se finalment amb la segona posició. Un altre català, Joan Pedrero, també ha completat una bona primera etapa i ha estat quart a més de dos minuts del primer líder de la prova.

Carlos Sainz s'imposa en cotxes

Carlos Sainz (Volkswagen) és el primer líder de la general de cotxes. L'actual campió de la prova ha guanyat la primera etapa, disputada entre les localitats argentines de Victoria i Còrdova en una jornada molt complicada a causa de la pluja.

En un traçat molt relliscós, el bicampió del món de ral·lis s'ha imposat amb 1.31 d'avantatge sobre el francès Stéphane Peterhansel (BMW), nou vegades guanyador del Dakar, i 2.16 respecte al pilot de Qatar Al Ittihad, també al volant d'un Wolkswagen.

Aquest dilluns se'n disputarà la segona etapa, entre Córdoba i San Miguel de Tucumán, de 764 quilòmetres de recorregut, dels quals 324 seran cronometrats.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut