Ral·li Dakar

El Ral·li Dakar 2011 ja ha començat a Buenos Aires enmig d'una gran expectació

L'edició 2011 del Ral·li Dakar ja ha començat. Una vegada més, la tradicional prova africana es disputarà per carreteres de Sud-amèrica: concretament, de l'Argentina i de Xile. Els pilots ja han començat a disputar l'enllaç no cronometrat de 377 quilòmetres que forma part de la primera etapa. La famosa avinguda 9 de Julio de Buenos Aires, on avui hi havia un trànsit molt intens, ha viscut l'arrencada del ral·li. Aquest diumenge es completarà aquesta primera etapa amb la primera especial. Tot el que generi diàriament el Dakar, es podrà seguir al canal 33, a l'Esport 3 i a elsesports.cat.

Actualitzat
Un milió de persones van animar els participants pels carrers de Buenos Aires. La cursa per etapes més dura del món es disputa per tercer any consecutiu a l'Argentina i Xile amb un nou traçat, més participants i diverses variacions en el reglament per aconseguir un ral·li més obert i competitiu. Una aventura de tretze etapes, per pistes i dunes argentines i xilenes, amb el propòsit de tornar a la capital el dia 16. En la categoria de cotxes, Carlos Sainz intentarà repetir el títol aconseguit l'any passat, mentre que en la categoria de dues rodes Marc Coma mirarà de tornar a aconseguir un triomf després de la decepció de l'any passat. També en motos el pilot català Jordi Arcarons torna a pujar a una moto amb l'objectiu d'assessorar bé la també catalana Laia Sanz en el seu primer Dakar.

Novetats al traçat

Com en els anys anteriors, el recorregut té tots els ingredients típics que fan d'aquesta prova una de les més espectaculars: pistes ràpides, terrenys pedregosos i les imponents dunes del desert d'Atacama. Un total de 407 vehicles, entre cotxes, motos, camions i quads, hauran d'afrontar gairebé 10.000 quilòmetres de ruta. Seran 13 etapes disputades amb paratges mai vistos fins ara. Les principals novetats en el traçat són el pas per San Miguel de Tucumán i San Salvador de Jujuy, al nord de l'Argentina, i l'arribada a Arica, a la frontera de Xile amb el Perú, on hi haurà la jornada de descans. La primera etapa cronometrada, entre Victoria i Córdoba, tindrà 192 quilòmetres per a les motos i els quads, i 222 per als cotxes i els camions.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut