Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça, en una imatge d'arxiu (EFE)
Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça, en una imatge d'arxiu (EFE)
Barça

Llibertat provisional per a Bartomeu i Masferrer, que s'han negat a declarar

L'expresident del Barça i el seu assessor, investigats per delictes d'administració deslleial i corrupció en els negocis, s'han acollit al dret de no declarar

Redacció Esport3Actualitzat

Josep Maria Bartomeu, expresident del Futbol Club Barcelona, i Jaume Masferrer, exassessor de la presidència del club, han sortit en llibertat provisional un cop s'ha aixecat el secret de sumari en la causa que s'instrueix contra ells per delictes d'administració deslleial i corrupció en els negocis. Bartomeu i Masferrer s'han acollit al dret de no declarar. Tots dos haurien sortit en llibertat amb càrrecs i, per tant, continuen sent investigats. La jutgessa no els hi ha aplicat mesures cautelars, com podrien ser compareixences periòdiques o retirada de passaport.

Bartomeu i Masferrer van ser detinguts dilluns en relació amb la seva implicació en l'anomenat cas Barçagate. També van ser detinguts Òscar Grau, director general de l'entitat, i Román Gómez Ponti, cap dels serveis jurídics, que van quedar en llibertat el mateix dilluns.

Els Mossos d'Esquadra van escorcollar dilluns les oficines del club per recopilar proves d'un cas que va sacsejar els últims mesos de mandat i va precipitar la marxa de Bartomeu.

 

A més, hi va haver registres a la seu d'I3 Ventures, Nicestream i l'empresa Telampartner (inversions financeres).

La comitiva policial també va tallar l'accés dels empleats a totes les xarxes informàtiques internes del club i va escorcollar el cotxe de Gómez Ponti.

Agents de l'Àrea Central de Declictes Econòmics dels Mossos d'Esquadra a les oficines del Camp Nou

El Barça expressa el màxim respecte pel procediment judicial en curs

El FC Barcelona ha emès via Twitter un comunicat en què demana repecte per la investigació i la presumpció d'innocència per a les persones afectades:

 

El cas Barçagate estava sota secret de sumari després d'haver-se fet les primeres declaracions el 14 de juliol del 2020 pel fet que la documentació era "extensa i àmplia" i, a més, faltaven declaracions testificals per contrastar dades i informació.

 

El cas Barçagate va esclatar el febrer del 2020, fa gairebé un any, quan la Cadena SER va destapar que el Barça havia contractat els serveis de l'empresa I3 Ventures per monitoritzar la reputació del club a les xarxes socials, però que comptes relacionats amb aquesta empresa havien estat publicant missatges contra possibles adversaris de la presidència del club, aleshores encapçalada per Josep Maria Bartomeu,  i també contra jugadors de la plantilla.

 

La informació afegia que els pagaments a I3 Ventures s'havien fet per un preu suposadament superior al del servei requerit de forma fraccionada, fet que permetia amagar la despesa als mecanismes de control econòmic de la junta. Aquesta situació va motivar que un grup de directius, encapçalats per Emili Rousaud, presentessin la dimissió.

Tot i que una auditoria interna del club va exculpar la directiva, una denúncia presentada a la justícia ordinària per vuit socis de l'entitat va ser admesa a tràmit.

 

 

ARXIVAT A:
Josep Maria Bartomeu
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut