Urruti és abraçat pels seus companys després d'una parada que acabaria donant una Lliga
futbol

Es compleixen 30 anys del mític: "Urruti, t'estimo!" narrat per Joaquim Maria Puyal

El porter basc va aturar el penal que va donar la Lliga al F. C. Barcelona 11 anys després. Va ser en un partit que el Barça jugava i guanyava 1-2 el Valladolid quan l'àrbitre va assenyalar penal contra el Barça al minut 88. El va parar Urruti

Actualitzat

Aquest dimarts fa 30 anys que el Barça es va proclamar campió de Lliga, coneguda sobretot per la Lliga de l'"Urruti, t'estimo!"

Amb la victòria el Barça es proclamava matemàticament campió (tot i que faltarien encara 3 partits). El Barça guanyava 1-2  (amb gols d'Alexanko i  Paco Clos) el Valladolid quan l'àrbitre va assenyalar penal contra el Barça al minut 88. El salvadorenc Mágico González va xutar el penal i Urruti el va aturar. L'afició, els jugadors i tot el barcelonisme va embogir en una celebració que es recordarà per sempre, així com l'emocionant narració del periodista Joaquim Maria Puyal en la transmissió de Ràdio Barcelona. "Urruti ha atrapat, Urruti ha atrapat! Urruti, t'estimo! Urruti, t'estimo! T'estimo, Urruti! T'estimo, Urruti!", va cridar Puyal embogit. Així va ser la narració de'n Puyal. El Barça era campió de Lliga després d'onze anys de sequera.

Programació especial al canal Esport3

Amb motiu de l'efemèride, el canal Esport3 reemetrà aquest dimarts (21.15)  el programa "Aquest any 100" dedicat al llavors porter del Barça Francisco Javier González Urruticoechea, "Urruti", que va morir en accident a Barcelona l'any 2001.

I diumenge a les 22.40 el programa "Hat-trick Barça" emet un "Especial 30 anys Urruti, t'estimo", amb entrevistes a alguns dels protagonistes d'aquell 24 de març del 1985.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut