Ernesto Valverde (EFE)
Ernesto Valverde (EFE)
Barça

Ernesto Valverde compleix 100 dies al capdavant del Barça amb l'equip líder de la Lliga i de la Lliga de Campions

El tècnic basc ha dirigit el Barça en 13 partits fins ara, amb un gran balanç de victòries

Actualitzat

Aquest 19 d'octubre es compleixen 100 dies de l'arribada de l'entrenador Ernesto Valverde a la banqueta del FC Barcelona. El basc, amb passat com a jugador blaugrana, va acceptar l'encàrrec d'assumir el relleu de Luis Enrique Martínez. Un encàrrec gens fàcil després dels èxits aconseguits pel seu predecessor.

El 12 de juliol Valverde dirigia el seu primer entrenament de pretemporada, en un estiu molt mogut. Els rumors sobre la possible marxa d'una de les estrelles de l'equip, el davanter brasiler Neymar, es van acabar confirmant, i el club va haver de buscar a corre cuita un recanvi en el mercat. L'escollit va ser Ousmane Dembélé, però una lesió a mitjans de setembre ha deixat el francès fora de joc entre 3 i quatre mesos.

El Barça va començar la temporada perdent els seus dos primers partits oficials, els dos duels contra el Reial Madrid a la Supercopa d'Espanya. L'equip, però, va saber remuntar el vol encadenant 9 victòries consecutives, 7 a la Lliga espanyola i 2 a la Lliga de Campions. El balanç total és de 10 partits guanyats, 1 empat (el cap de setmana passat a la Lliga al camp de l'Atlètic) i les 2 derrotes contra els blancs. Els blaugrana son líders de la Lliga amb 22 punts i 4 de marge respecte el segon, el València. A la Lliga de Campions també són els primers del grup D amb 9 punts després d'haver guanyat els 3 partits que ha disputat fins ara.

En aquests 13 partits els barcelonistes han aconseguit 32 gols i n'han encaixat només 9. Dos noms propis han ajudat a marcar aquests registres, Leo Messi i Marc-André Ter Stegen. El davanter ja suma 15 gols, 11 a la Lliga on és el màxim golejador destacat. El porter alemany es va incorporar tard (la Supercopa la va jugar Cillessen), però va mantenir la seva porteria a 0 els seus 4 primers partits, 3 de Lliga i 1 de Lliga de Campions. Ells són els dos jugadors amb més minuts a les cames, 1.170.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut