Fórmula 1

Madrid tindrà un Gran Premi que la Fórmula 1 no veu incompatible amb el de Catalunya

La Fórmula 1 torna a Madrid 45 anys després amb una iniciativa exclusivament privada al recinte d'Ifema fins al 2035

Redacció Esport3Actualitzat

Madrid ha presentat oficialment aquest dimarts el nou Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1. El contracte s'allargarà del 2026 al 2035, una arribada a la capital espanyola que no significaria la fi de la Fórmula 1 a Catalunya. Així ho ha afirmat el president, Stefano Domenicali, present a Madrid en l'acte d'anunci acompanyat d'Ayuso i Almeida: "El fet que estiguem a Madrid no exclou el fet que puguem quedar-nos a Barcelona en un futur".

"De cara al futur, hi ha converses per veure si realment podem ampliar la nostra col·laboració amb Barcelona, amb qui tenim una molt bona relació", ha dit Domenicali en una entrevista a la pàgina oficial de l'F1

Stefano Domenicali en la presentació a Madrid (EFE)

"El primer cop que Madrid ens ha dit que també volia proposar un projecte únic, divers, que pot complementar el que ja estem fent a Espanya, a Barcelona, no hem d'oblidar que també som molt forts en aquest projecte. I quan hem vist el projecte de Madrid ens ha frapat la seva diversitat i complementarietat amb tots aquells valors que per la Fórmula 1 són importants", ha dit Domenicali dit un cop a l'acte

L'any 2026 és l'últim que té assegurat el circuit de Montmeló i la Generalitat no en té garantida la continuïtat. S'aventura, doncs, una lluita entre Madrid i Catalunya, que vol retenir el gran Premi de Fórmula 1 a Montmeló. El president Pere Aragonès, es mostrava aquest dilluns confiat que així serà. Les negociacions, tal com ha afirmat Domenicali, estan en marxa.

En les primeres imatges de l'arc de sortida i arribada del circuit, es confirma que l'acord és entre el 2026 i el 2035. També es confirma el nom: Fórmula 1 Gran Premi d'Espanya.

 

L'any 2026, el Circuit de Barcelona-Catalunya encara té l'acord vigent com a Gran Premi d'Espanya. Més incògnita en la coexistència dels dos Grans Premis, que ja té precedent a la Fórmula 1, actualment a Itàlia, amb els circuits d'Imola i de Monza.

"El millor Gran Premi del món"

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha anunciat oficialment que Madrid tindrà un Gran Premi de Fórmula 1 a partir del 2026. Ho ha fet amb el president dels organitzadors del campionat, Stefano Domenicali, que ha estat rebut al mateix aeroport de Barajas i d'allà han anat junts, amb metro, fins a les instal·lacions d'Ifema, la Fira de Madrid, on es farà el nou circuit semiurbà.

L'alcalde Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha dit que volen convertir el circuit d'Ifema en "el millor Gran Premi del món".

 

 

Aquest és el traçat semiurbà, de 5,47 kilòmetres i 20 revolts.

 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut