El Circuit de Barcelona-Catalunya a Montmeló té el futur obert
El Circuit de Barcelona-Catalunya a Montmeló té el futur obert
F1

"Som molt provincians": Aragonès retreu la disputa de l'F1 entre Catalunya i Madrid

La Generalitat no pot garantir encara la continuïtat de la Fórmula 1 a Montmeló però "s'avança positivament" per allargar l'acord més enllà del 2026

Redacció Esport3Actualitzat

Madrid ja ha confirmat el que segons la seva presidenta, Isabel Díaz Ayuso, serà el "millor" gran premi de la Fórmula 1. Aquest dimarts, Ayuso donarà més detalls en la presentació del nou circuit de la Comunitat, que de retruc ha trasbalsat el futur de la Fórmula 1 al Circuit de Catalunya a partir del 2026. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, no ha pogut encara garantir la continuïtat de l'F1 a Montmeló, però ha assegurat que "s'avança positivament" per allargar l'acord actual.

En una entrevista aquest dilluns a "El matí de Catalunya Ràdio", Aragonès ha volgut deslligar el futur de la Fórmula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya del nou Gran Premi que se celebrarà a Ifema a partir del 2026. El president ha recriminat que es vinculi la confirmació d'un amb el possible final de l'altre.

"No altera cap de les actuacions que estem fent. A vegades som molt provincians des de Catalunya i no cal estar mirant tot el dia cap a una banda determinada. Tenim molts actius, en aquest país, i els hem de reivindicar", ha dit Aragonès


En aquest sentit, el president de la Generalitat ha afirmat que el futur de l'F1 a Montmeló dependrà del Circuit de Catalunya i de l'F1, "i no de qualsevol altra ubicació". "Dependrà del fet que puguem donar continuïtat a l'acord que tenim", ha afegit el president de la Generalitat.

"Estem treballant amb la Fórmula 1. La relació és bona, fa uns anys es negociava any per any. Ara treballarem per continuar amb un acord per uns quants anys més. S'avança positivament. Ho anunciarem quan ho tinguem signat", ha detallat


Aragonès ha tret pit de la resta d'esdeveniments que acull Catalunya, com el Mobile World Congress o la Copa Amèrica, i si a Madrid hi ha un altre Gran Premi: "Això és una qüestió amb la Fórmula1". "A mi el que m'importa és Catalunya. Aquest 2024 serà un gran premi. Ho estem acompanyant d'una transformació del model del circuit i a partir del 2026 estem treballant perquè tingui continuïtat el que se celebra a Catalunya. El que es pugui fer a altres llocs és una altra cosa."

Des que Madrid va anunciar la seva proposta semiurbana amb pas per Valdebebas i amb Ifema com a promotor privat, la coexistència amb el Gran Premi a Montmeló s'havia posat en entredit. La Generalitat havia expressat el seu optimisme en poder retenir l'esdeveniment més enllà del 2026, però la presentació oficial del circuit madrileny aquesta setmana ha encès la urgència per un acord que la Generalitat encara no ha pogut confirmar.

F1 a Montmeló
F1 a Montmeló (Circuit de Barcelona-Catalunya)
Anar al contingut