Bottas durant la darrera jornada de Montmeló (Reuters)
Motor

Els Mercedes lideren l'última jornada de test a Montmeló

Mentre Mercedes continua marcant la pauta sense interferències, Ferrari està tenint una estrena de pretemporada irregular

Actualitzat

El finlandès Valtteri Bottas ha marcat aquest divendres un temps d'1:15.732 liderant, amb 784 mil·lèsimes de marge sobre el seu company Lewis Hamilton, la taula de temps de la tercera i última jornada de la primera sèrie d'entrenaments de pretemporada de les escuderies del Mundial de Fórmula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya.

Els dos Mercedes han dominat amb comoditat la classificació d'una jornada de tancament marcada per l'infortuni de l'alemany Sebastian Vettel. Si el primer dia no va poder rodar per febre, aquest divendres s'ha hagut de baixar del cotxe per un problema en el motor.

 

Les incidències en el propulsor del cotxe de Vettel ha motivat l'aparició de la bandera vermella al Circuit de Barcelona-Catalunya i ha obligat l'equip italià a fer un canvi de motor. Ferrari ha rodat lluny dels temps de referència, marcats un cop més per Mercedes.  A la tarda, ja amb motor nou, ha pogut tornar a l'asfalt per fer un total de cent girs i marcar el tretzè millor temps, a 2.652 de Bottas.

Bottas ha marcat el seu millor temps en la sessió matinal, on ha establert el rècord d'uns primers assajos de pretemporada en què el protagonisme l'ha acaparat el nou sistema de direcció de doble eix (DAS) implantat en els bòlids de Mercedes.

Aquest sistema, que fa que el pilot mogui el volant cap endavant i cap endarrere, ha de permetre en teoria un menor desgast dels pneumàtics, tot i que Mercedes encara no ha fet públics els resultats de les proves. Falta també que l'organització hi doni el vistiplau perquè pugui ser utilitzat en competició.

Classificació final:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anar al contingut