Jocs Olímpics

Els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016 queden oficialment inaugurats a l'Estadi de Maracanà

Rio de Janeiro obre els Jocs amb una cerimònia plena de color a l'Estadi de Maracanà. Els primers Jocs organitzats a Sud-amèrica on hi participaran prop d'11.000 esportistes. L'atleta Vanderlei de Lima ha encès el peveter i la festa s'ha tancat amb un homenatge a la samba

Actualitzat

Els Jocs de la 31a Olimpiada ja estan en marxa després de la cerimònia d'inauguració a l'estadi de Maracanà. L'últim relleu de la torxa olímpica l'ha fet el maratonià Vanderlei de Lima. Ara, i fins al dia 21, el protagonisme l'agafen les competicions esportives i els més de deu mil esportistes que les protagonitzaran. 

L'estadi de Maracanà ha estat l'escenari d'una cerimònia que ha començat a la una de la matinada d'aquest divendres (hora de Catalunya) i que marca l'inici de l'esdeveniment esportiu més important a nivell mundial. Seran dues setmanes de competicions que els membres del COI afronten amb els dits encreuats. La delicada situació econòmica i social del Brasil ha condicionat una cerimònia més austera del que és habitual. Tots just una trentena de caps d'estat eren a la llotja i no hi havia ni Lula da Silva ni Dilma Rousseff, suspesa en les seves funcions de presidenta del Brasil. L'extenista Gustavo Kuerten ha entrat el foc olímpic a l'estadi i el maratonià Vanderlei de Lima ha encès el peveter.

La cerimònia ha estat prou àgil la primera hora, vistosa i acolorida. Després s'ha fet un repàs a la història i la cultura del Brasil, per acabar amb l'habitual desfilada dels esportistes i els parlaments. La festa, com no podia ser d'una altra manera, s'ha tancat amb un homenatge a la samba. 

Els primers de Sud-amèrica

Els Jocs de Rio, els primers de la història que es disputen a Sud-amèrica, arriben en un moment delicat per al Brasil, enfonsat en una greu crisi política i amb certs dubtes sobre la capacitat del país per organitzar l'esdeveniment. Però tothom confia que els Jocs faran sorgir el millor d'un país ric i amb molts matisos.

Michael Phelps, Usain Bolt o Katie Ledecky són alguns dels noms que poden protagonitzar els Jocs de Rio, que mobilitzaran 11.000 esportistes. Per part catalana, la opció de medalla més sòlida –almenys pel que fa a esports individuals–, és la nedadora Mireia Belmonte, guanyadora de dues medalles de plata a Londres 2012.   

VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut