Marcus Rashford ha portat de corcoll a la defensa del Granada (EFE/Pepe Torres)
Lliga Europa

El United desperta del somni al Granada (0-2)

Els gols de Rashford i de Bruno Fernandes, de penal, deixen l'eliminatòria encarrilada per als anglesos

Josep CochActualitzat

Partit històric el que es juga aquesta nit al Nuevo Los Cármenes, ja que el Granada ha disputat l'anada dels quarts de final de la Lliga Europa davant de mític Manchester United. Aquesta és la primera participació de l'equip nazarí en una competició continental. El primer quart d'hora s'ha jugat a ritme trepidant, però sense cap dels dos equips hagi disposat de cap ocasió de gol. Aquesta intensitat li ha costat una targeta groga a Paul Pogba al minut 8 de joc. El Granada ha deixat el control de la pilota al United mentre esperava darrera amb un gran ordre defensiu. Roberto Soldado queda com a referent en punta d'atac. Kennedy ha creat la primera ocasió per als andalusos, però la seva rematada ha sortit molt desviada. I Soldado, dos minuts després, en el 29, ha rematat entrant pel primer pal al lateral de la xarxa. I sense temps de maleir l'ocasió perduda, una passada molt profunda l'ha controlat Rashford, s'ha desfet de Domingos Duarte per batre Rui Silva en el minut 31, 0-1. L'assistència de Lindelöf i el control de Rashford, excepcionals. En el 41 Yangel Hererra ha rematat al pal una jugada d'estratègia després d'una falta que ha tret Montoro. De Gea estava ja batut. Luke Shaw ha vist una targeta groga que el deixarà fora de la tornada, el mateix cas que McTominay. El Granada ha posat setge a la porteria anglesa en els últims minuts de la primera meitat. Kennedy, en el 43, ha rematat des de fóra l'àrea, però De Gea ha aturat sense problemes.

Luke Shaw, que ha vist una targeta groga, ha estat substituït Alex Telles a la represa. Kennedy, des de fora de l'àrea, ha posat a prova De Gea, però ha blocat molt segur. I en la següent jugada, Domingos Duarte ha vist la targeta groga que el deixa fora de la tornada a Old Trafford. I, a més, ha sortit lesionat després d'aquesta acció. Ha estat substituït per Germán. Kennedy ho ha continuat provant des de la llarga distància, però David de Gea no s'ha deixat sorprendre, aquest en el 67. I en el 70, ràpida contra conduida per Yangel Herrera, però Carlos Neva s'ha quedat sense angle a l'hora de rematar. Rui Silva, en el 83, ha salvat el 0 a 2. Bruno Fernández, en fora de joc, s'ha plantat sol davant del porter del Granada, però el porter portuguès ha posat forta la mà per evitar el gol. El Granada ha insistit amb centrades laterals, però la solvència de la defensa anglesa en aquest tipus de jugada no ha permès cap tipus d'opció. I en el 89 el portugès Artur Dias ha senyalat penal. Centrada per la banda esquerra del United i Eteki fa falta a Bruno Fernandes. El mateix Bruno Fernández ha estat l'encarregat la pena màxima, tot i que Rui Silva ha encertat el costat del llançament i ha acabat tocant la pilota.