Bàsquet

El Regal Barça i el Reial Madrid compleixen els pronòstics i disputaran la final de la Copa del Rei

El Regal Barça i el Reial Madrid disputaran aquest diumenge la final de la Copa del Rei, un partit que TV3 oferirà en directe a partir de les set del vespre. Els blaugranes han derrotat un lluitador Power Electronics València per 64-72 en un partit molt igualat i en què els homes de Xavi Pascual mai s'han trobat còmodes a la pista. La igualtat de la primera semifinal no ha existit en la segona, on el Reial Madrid ha superat clarament un Caja Laboral que ha acusat i molt la baixa del lesionat Thiago Splitter (50-78).

Actualitzat
El Regal Barça ha sortit molt fort i la primera jugada ha estat un triple de Ricky Rubio. I Sada, que l'ha substituït poc després, ha fet una gran assistència a un Fran Vázquez que no ha perdonat. Els seguidors barcelonistes es fregaven les mans a les graderies del Bizkaia Arena amb el bon inici de partit del seu equip.

Els de Xavi Pascual han sortit convençuts de la seva superioritat i ben aviat han agafat 13 punts de diferència (9-22) i al final del primer quart s'ha arribat amb un clar 13-22 a favor dels blaugranes. Però el segon període ha donat un gir de 180 graus gràcies a l'encert anotador de Nielsen i el València s'ha posat a només un punt en el marcador. El tir exterior i les rotacions barcelonistes no han funcionat i només han fet quatre cistelles en 10 minuts. Un triple de Rafa Martinez ha significat l'empat a 39, resultat amb el qual s'ha arribat al descans.

Nielsen, el millor del seu equip, ha donat el primer avantatge al conjunt valencià tan bon punt ha començat el tercer quart. Però amb Ricky Rubio a la pista ha arribat la reacció blaugrana i fins i tot Navarro ha anotat una cistella que posava un esperançador 49-55 amb 10 minuts per endavant.

En el tram decisiu, el València ha acusat l'esforç físic que ha fet en els tres primers parcials i entre Ricky Rubio i Fran Vázquez, el Regal Barça ha aconseguit el seu objectiu.

El Reial Madrid destrossa el Caja Laboral (50-78)

El Reial Madrid ha guanyat còmodament el Caja Laboral en la segona semifinal. Els blancs, que anaven de negre, han estat superiors des del principi i s'han acabat imposant per 28 punts de diferència, 50 a 78. Els d'Ettore Messina lluitaran aquest diumenge pel títol amb el Barça. El Reial Madrid no guanya la Copa des del 1993, i d'això ja en fa 17 anys.

L'últim precedent, favorable al Barça

El Barça buscarà el 21è títol de Copa del seu palmarès, xifra que l'aproparia a només un del Reial Madrid. Els blancs, precisament, van ser els rivals en l'última final disputada, i guanyada pels catalans ara fa tres anys, a Màlaga. L'equip que llavors entrenava Dusko Ivanovic va tenir una sortida fulgurant, amb un parcial d'inici de 21-5, i al tercer quart ja guanyava per més de 20 punts. La diferència final, de 16 punts, és la més gran de la història de les finals de Copa. Jordi Trias va ser escollit l'MVP de la fase final, amb promitjos de 14 punts i 6 rebots per partit. Aquella Copa va ser l'únic títol d'Ivanovic a la banqueta del Barça.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut