El Lleida perd als penals contra el Sevilla Atlètic i se li escapa l'ascens a Segona A

Carlos Rodríguez ha donat la victòria als catalans (0-1) en el temps reglamentari, però els locals han fet valer l'empat en l'eliminatòria fins al final

El Lleida no jugarà a Segona A la temporada que ve. Ho farà el filial del Sevilla, que s'ha imposat als penals (5-4) després d'un partit ple de nervis i una pròrroga esgotadora. El catalans s'han endut la victòria en el temps reglamentari (0-1), però el conjunt local ha resistit gràcies al mateix resultat obtingut en l'anada.

El Sevilla ha intentat fer un joc de control que li permetés conservar l'avantatge de l'anada, i no ha dubtat a aprofitar qualsevol oportunitat d'aturar el partit des del començament. El conjunt català, doncs, ho ha provat més, però amb poques idees en els últims metres i amb Julen Colinas com a únic referent clar en atac. Calia marcar, però també mantenir l'atenció al darrere, on els locals no renunciaven a llançar jugades puntuals per intentar sentenciar l'eliminatòria. Ivi ha estat l'home més perillós en aquesta fase, en un parell de contres i amb un xut des de la frontal de l'àrea.

S'ha arribat al descans amb la sensació que havia passat poca cosa i que tots dos equips s'havien de ficar més en el partit. El primer que ho ha fet ha estat el Lleida, als 40 segons de la represa, gràcies a una jugada per la dreta de Carlos Rodríguez que ha encertat la rematada gràcies a la col·laboració del porter, Caro, que ha fet una mala sortida.

Un gol en contra tan imprevist ha trastocat els plans del Sevilla. S'ha trobat en el dubte de mantenir la contenció o ser més agressiu, i el Lleida ho ha aprofitat per llançar els atacs més perillosos. Colinas i Arroyo han tingut bones oportunitats, però poca habilitat per definir. La més clara ha estat un cop de cap de Molo, en un córner, que ha sortit a centímetres del travesser. El Lleida ha acabat el temps reglamentari a l'àrea rival, amb una magnífica centrada de Toño que Caro ha pogut atrapar.

La pròrroga ha començat amb els dos equips ja molt tocats pel cansament i la calor, i ha arribat el moment del protagonisme per als porters. Crespo ha blocat sense problemes una rematada seca de Carrillo i una falta fluixa d'Ivi, i Caro ha estat àgil en la millor ocasió, de Colinas, a boca de canó. El Sevilla ha hagut de lamentar un llançament de córner que ha volat davant de quatre dels seus jugadors sense que cap aconseguís connectar.

Arribats els penals, el locals han tingut més sort, fins i tot en un llançament que ha anat al pal i ha acabat entrant gràcies a un rebot a l'esquena de Crespo. Al final, un 5 a 4 tan maratonià com el mateix partit. Marc Martínez, Diego Suárez, Albístegui i Manu han marcat per al Lleida, i han fallat Pau Bosch i Arroyo. Per la part sevillista, només ha errat Carlos, i han transformat Cotán, Cruz, Ivi, Carrillo i Caro.