barça

El Barça ven el primer NFT de la seva història per 693.000 dòlars

Aquesta obra d'art digital s'ha subhastat a la prestigiosa casa Sotheby's de Nova York

Redacció Esport3Actualitzat

678.000 euros és el què ha pagat un aficionat a la subhasta del primer NFT de la història del Barça. Es tracta de l'obra d'art digitalitzada de la famosa fotografia de Johan Cruyff saltant amb la cama aixecada per fer-li un gol a Miguel Reina, aleshores porter de l'Atlètic de Madrid. Una imatge que li va valer el sobrenom de l'holandès volador.

La licitació va començar on line el 21 de juliol, i aquest divendres s'ha rematat la subhasta a la seu de Southby, a la Cinquena Avinguda de Nova York. El preu final ha estat de 550.000 dòlars, però amb les tarifes de la casa de subhastes l'import final en dòlars puja fins els 693.000 dòlars, uns 678.000 euros. El guanyador tindrà dret també a experiències VIP amb el FC Barcelona.

El primer actiu digital del Barça

Un equip de 40 artistes, des de dissenyadors gràfics a especialistes en efectes visuals, alguns d'ells amb trajectòria a Hollywood, han dedicat més de 10.000 hores per produir aquesta obra de 40 segons, que va acompanyada d'una banda sonora original inspirada en l'ambient del Camp Nou i que ha rebut el nom de "In a way, immortal".

Amb aquesta nova via de negoci, el club blaugrana busca rendibilitzar els més de 400 milions de seguidors a les xarxes i seguir fent créixer la marca Barça, com ha reconegut el president Joan Laporta.

"In a way, Immortal" és el primer actiu digital d'una col·lecció de deu obres que es presentaran en els pròxims mesos. Totes elles basades en moments i personatges emblemàtics del club, que ho defineix com una "aposta estratègica" que ha de servir per crear "crear moments culturals inoblidables per educar i inspirar els seguidors millennials o de la generació Z". I aportar nous ingressos paticipant d'un mercat d'art alternatiu que és, ara mateix, un sector a l'alça.

Què és un NFT?

NFT són les inicials en anglès de Non Fungible Tokens, i han revolucionat el mercat de l'art en el darrer any amb aquest fenomen nascut al món de les criptomonedes. Obres d'art digitals, úniques i certificades que només existeixen en el món virtual i que ja mouen milers de milions d'euros.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut