El Barça supera el Vila-real al Camp Nou i agafa dos gols d'avantatge (3-1)

El Barça derrota el Vila-real per 3-1 en l'anada de les semifinals de la Copa del Rei al Camp Nou i afrontarà la tornada amb dos gols de renda. Messi, Iniesta i Piqué han marcat els gols blaugranes. El resultat podria haver estat més ampli, però Neymar ha fallat un penal

En un partit gairebé calcat al de la Lliga, el Barça ha portat la iniciativa i ha monopolitzat la possessió de la pilota davant un Vila-real molt ben plantat i ordenat en defensa. Amb Busquets i Rakitic d'inici a la banqueta, Mascherano ha fet mig centre defensiu i Mathieu ha estat la parella de Piqué a l'eix defensa.

Amb els plantejaments previsibles, els blaugranes han posat setge sobre la porteria d'Asenjo però sense rematar amb perill entre pals. Els groguets, còmodes i sense patir angúnies, han buscat sorprendre en algun ràpid contraatac. Però, si a la Lliga va ser el Vila-real l'equip que es va avançar en el marcador, en aquesta ocasió ha estat el Barça qui ha obert la llauna. En el minut 41, Luis Suárez ha recuperat una pilota gràcies a una forta pressió i ha assistit Messi, que ha fet l'1-0 amb un bon xut creuat. Abans del descans, Luis Suárez ha pogut fer el segon i Ter Stegen ha evitat l'empat de Vietto amb una gran aturada.

Neymar falla un penal

En l'inici de la represa, galleda d'aigua freda per als interessos del Barça. Manu Trigueros ha fet l'1-1 amb un xut llunyà i amb la col·laboració de Ter Stegen, que s'ha empassat la pilota. Però, un cop més, la resposta blaugrana ha estat fulminant i Iniesta ha tornat a avançar els de Luis Enrique. Sense temps per reaccionar, el Barça ha seguit atacant i, a la sortida d'un córner, Piqué, de cap, ha fet el 3-1. El central blaugrana ha dedicat el gol al seu fill Shasha.

El Vila-real ha acusat i molt aquests dos cops consecutius i el Barça ha vist l'oportunitat de sentenciar el pas a la final. Neymar, que no ha tingut el seu millor dia, ha tingut una ocasió immillorable per fer el quart, però ha fallat un llançament de penal. El brasiler, que sorprenentment ha agafat el relleu de Messi, ha vist com Asenjo li ha endevinat la direcció per desviar la pilota. En el tram final, Luis Suárez ha estat a punt de sorprendre Asenjo amb un xut des de gairebé el mig del camp que no entrat per molt poc. Tot i que no han acabat d'enfonsar la resistència del "submarí groc", els blaugranes afrontaran la tornada al Madrigal amb dos gols d'avantatge que poden ser decisius per estar a la final.