Barça

El Barça li perdona l'estrip al Rayo, però reforça merescudament el liderat (3-1)

Les de Lluís Cortés han tingut oportunitats com per golejar davant un Rayo defensiu però atent a les contres i a les errades locals. Jennifer Hermoso ha firmat un doblet i amplia l'avantatge al capdavant del "Pichichi", amb 18 gols.

Jordi SunyerActualitzat

El Rayo Vallecano ja no és l'equip que va regir l'aleshores Superlliga amb tres campionats consecutius, entre 2009 i 2011, però continua sent un equip torrapebrots. L'equip de la franja vermella s'ha presentat a l'Estadi Johan Cruyff amb un balanç respectable: només tres derrotes en quinze partits, i havent puntuat al seu camp contra el Barça i contra l'Atlètic de Madrid. Les poques vegades que les visitants han traspassat la divisòria, han creat perill; però el Barça, malgrat desaprofitar nombroses ocasions, ha traslladat al marcador la monocromia del partit (3-1) i ha apuntalat el seu liderat a la Primera Iberdrola.

L'equip de Carlos Santiso ha presentat les seves credencials enmig d'un guió previsible. Amb una defensa de cinc, les madrilenyes han entregat l'esfèrica a les locals i han propiciat un matx de càmera fixa, sempre localitzat a terreny visitant. Però en mig del setge culer, des d'una primera internada de Melanie Serrano (1') fins a una claríssima opció desbaratada per Asisat Oshoala a un metre de la porteria (5'), el Rayo ha pogut obrir el marcador després d'un error en la sortida de pilota de les de Lluís Cortés; Sheila García ha connectat un xut a sobrebot que, mentre lliscava sobre el tapís verd, s'ha desviat mínimament de l'objectiu (7'). Certament, ha estat l'únic esglai per a la mexicana Pamela Tajonar, substituta avui de la lesionada Sandra Paños; però a la porteria contrària, el Barça anava acumulant frustracions. Ni Jenni Hermoso, ni Aitana Bonmatí, ni Kheira Hamraoui aconseguien connectar rematades interessants, i la francesa ha vist com una defensora visitant escopia, sota el travesser, el xut més prometedor que ha aconseguit realitzar dins l'àrea (22').

Davant d'aquest escenari, no hi havia més alternatives que la perseverança, i en una acció apropiadament feixuga s'ha pogut esberlar el candau madrileny. Marta Torrejón ha penjat una pilota al pal llarg, Mapi León s'ha imposat en el salt i, al pal contrari, Patri Guijarro ha intervingut per anotar el seu primer gol de la campanya. Com en tants altres duels a l'Estadi Johan Cruyff, l'obertura del marcador ha estat catàrtica, i dos minuts després, Jenni Hermoso ha reforçat el seu "pichichi" aprofitant un rebuig de la portera Patricia Larqué després d'una primera rematada d'Oshoala. L'habitual "gol de l'ex" amb dedicatòria a una llotja presidida per Josep Maria Bartomeu. Però el Rayo, com inspirant-se en un antic i mediàtic propietari, ha tornat a fiblar el seu rival amb una centrada-xut de la mundialista argentina Yael Oviedo (32') que s'ha enverinat fins tocar el travesser. Les de Lluís Cortés han entès el missatge, i si no han ampliat l'avantatge abans del descans ha estat per culpa del pal (en un cop de cap d'Alèxia Putellas després d'una xilena de Marta Torrejón, 34'), de la portera Larqué (que ha desviat plàsticament una altra rematada de cap de Lieke Martens, 38') i del propi desencert local, després que Alèxia s'ha tombat cap enrere quan connectava una interessant rematada des del punt de penal.

El Barça ha continuat sotmetent el Rayo des dels primers segons de la represa, però ha continuat mostrant-se clement davant la porteria de Larqué. Alèxia s'ha quedat sense angle en l'intent de driblar la meta aragonesa després d'una gran acció de Jenni Hermoso (54'), i un minut després, la madrilenya no ha sabut rematar, sola al segon pal, una quirúrgica centrada de Lieke Martens. Hermoso, però, s'ha pogut refer i incrementar fins els divuit el seu compte de gols a la Lliga, aquest cop amb la precisió necessària per controlar i definir després d'una internada de Melanie Serrano (61'). Les visitants, però, aferrades al seu guió, han acabat treient rèdits dels instants de relaxació local; gairebé només treure de centre, la defensa blaugrana ha tolerat una passada a l'espai de la montenegrina Bulatovic i Sheila, sola davant de Tajonar, ha firmat el sisè gol que encaixa el Barça en l'actual campionat. Les de Lluís Cortés s'han tornat a enrabiar però Patricia Larqué ha evidenciat les seves qualitats en dues rematades gairebé consecutives de Kheira Hamraoui i d'Asisat Oshoala (64'); aquesta segona, seguida d'una segona acció en què Marta Torrejón ha enganyat la tribuna estavellant l'esfèrica al lateral de la xarxa. El Rayo, tan caut com empipador, ha estat a punt de tornar a treure partit d'una baixada de guàrdia local en un mal rebuig d'Alexia Putellas que ha permès una rematada dins l'àrea d'Eva Alonso (75'); però el Barça ha sabut protegir-se amb la pilota fins al final per defensar el segon 3-1 consecutiu a l'estadi Johan Cruyff.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut