Messi
Messi pot estrenar el seu compte golejador de la pretemporada contra el Reial Madrid (EFE)
Futbol

El Barça i el Madrid s'enfronten en un clàssic de pretemporada considerat un esdeveniment esportiu històric als EUA

Els equips de Valverde i Zidane han ofert imatges molts diferents en la gira nord-americana, i ara es repten a competir més enllà del caràcter amistós del matx

Actualitzat

El FC Barcelona i el Reial Madrid jugaran aquest dissabte el segon clàssic de la història fora de l'estat espanyol, i el primer als Estats Units, enmig d'una gran expectació, a Miami. TV3 transmetrà el partit en directe a partir de les 02.00 (amb reemissió diumenge a les 08.00 per Esport3 i a les12.30 a TV3).

Es tracta d'un amistós de pretemporada (emmarcat en el torneig estiuenc International Champions Cup), però, per a alguns a Miami, és l'esdeveniment esportiu més important que mai hagi acollit una ciutat en la qual s'han disputat deu Super Bowls, cinc finals de l'NBA i dues Sèries Mundials de beisbol.

I, encara que tots dos equips estiguin en fase de preparació, per als mateixos jugadors té un punt extra de transcendència, com va declarar dijous el barcelonista Ivan Rakitic: "Un clàssic és un clàssic", i la intenció és "guanyar sempre".

L'expedició blaugrana es va entrenar divendres en una sessió que ha donat la volta al món per la topada entre Neymar i Nélson Semedo, que es va acabar amb Ernesto Valverde enviant el brasiler a la dutxa. Neymar s'ha convertit en el protagonista absolut de la gira nord-americana del Barça, tant a causa de l'especulació relacionada amb el París Saint-Germain, com pel fet que ha marcat els únics tres gols del seu equip en els dos partits anteriors.

Valverde viurà el primer clàssic com a entrenador, i se'l pot prendre com un assaig ideal pel que fa a una mena de partits en els quals aviat tindrà una experiència apreciable: el 13 i el 16 d'agost arribaran l'anada i la tornada corresponents a la Supercopa d'Espanya, ja amb caràcter oficial.

Els culers han guanyat els dos partits que han jugat fins ara, contra el Juventus (1-2) i el Manchester United (1-0), resultats que els converteixen a més en líders en solitari del torneig ICC.

En tots dos partits, Valverde va alinear a una barreja de titulars i suplents d'inici, amb canvi dels onze jugadors al descans. S'espera que enfront del Madrid repeteixi el trident d'atac format per Leo Messi, Luis Suárez i Neymar.

El Reial Madrid, que al Hard Rock Stadium jugarà com a local, arriba sense Cristiano Ronaldo, que encara té vacances i no s'ha incorporat a la pretemporada blanca. Juntament amb Messi, el portuguès era una de les màximes atraccions del matx, i l'absència ha suposat una certa decepció. D'altra banda, Toni Kross té molèsties i està pràcticament descartat.

Al contrari que el Barça, l'equip de Zinedine Zidane encara no coneix la victòria en els partits de preparació contra els dos grans equips de Manchester, el City (4-1) i el United (1-1 i derrota als penals).

En les dues ocasions Zidane va alinear onzes aparentment titulars. Al Madrid li convé adquirir ritme competitiu de seguida, ja que el 8 d'agost es juga el primer títol de la temporada, la Supercopa d'Europa, un altre cop contra el Manchester United. No obstant això, l'entrenador francès també ha canviat tots els jugadors en les segones parts.

L'únic precedent d'un clàssic tan atípic també es va jugar a l'altra banda de l'Atlàntic, concretament a Veneçuela, l'any 1982, i es va saldar amb victòria blanca per 1-0, amb un gol de Vicente del Bosque.

El Hard Rock Stadium, amb 65.000 localitats, el Barça i el Madrid faran realitat els somnis de desenes de milers d'aficionats al futbol als Estats Units. Un dia abans del partit les entrades gairebé s'havien exhaurit.

Segons l'organització, només un terç de les vendes s'han fet a l'àrea metropolitana de Miami, mentre que n'hi ha una gran quantitat procedent d'altres zones del país. Es calcula que un 11% del públic s'haurà desplaçat des de l'àrea de Nova York i Nova Jersey. Prop d'un 1% haurà viatjat des de Mèxic.

El furor entre la població llatinoamericana és tan gran, que per a la mitja part s'ha preparat un espectacle musical, que anirà a càrrec del cantant Marc Anthony.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut