Les jugadores de Xavi Llorens, celebrant un dels gols contra el Llevant al Mini (@FCBfemeni)
Futbol femení

El Barça guanya però no evita que l'Atlètic es proclami campió d'hivern

Els gols d'Andressa Alves, Bárbara Latorre, Jenni Hermoso i Koko permeten superar el Llevant en un duel directe contra el tercer classificat

Marc BéjarActualitzat

El Barça femení es consolida en la segona posició de la Lliga Iberdrola després de superar amb contundència el Llevant (4-0), en un duel directe de la zona alta de la classificació. Les jugadores de Xavi Llorens es van imposar amb claredat amb un gol d'Andressa Alves a l'inici, i tres dianes més entre el minut 70 i el 76 de partit, obres de Bárbara Latorre, Jenni Hermoso i Koko, que van sentenciar el duel. Tot i el triomf al Mini, les barcelonistes segueixen sense poder assaltar el liderat, a l'espera d'una ensopegada de l'Atlètic de Madrid que, de moment, no arriba.

Les madrilenyes van guanyar en la seva visita a la Reial Societat amb un solitari gol de Sonia Bermúdez (0-1). L'exblaugrana, màxima golejadora de la competició amb 17 dianes, va estrenar l'any donant la victòria a les matalasseres, que, amb aquests tres punts, es proclamen campiones d'hivern amb 39, un més que el Barça.

Per la seva banda, l'Espanyol va sumar un punt a la Ciutat Esportiva Dani Jarque en la visita de l'Athletic de Bilbao (1-1). Les basques es van avançar en el primer quart d'hora, però ja a la segona part, Cristina Baudet va aprofitar un penal comès sobre Paloma Lázaro per fer l'empat, que acabaria sent definitiu. Amb aquest punt, les blanc-i-blaves escalen una posició i es col·loquen amb 10, cinc per sobre de la zona de descens.