Barça

El Barça guanya l'Alabès i espera el que passi al Wanda per celebrar el títol de Lliga (0-2)

Aleñá i Luis Suárez, de penal, han donat els tres punts al Barça a Mendizorrotza. Els de Valverde poden ser campions de Lliga aquest dimecres a la nit si l'Atlètic de Madrid perd a casa contra el València

Maria Fernández VidalActualitzat

Sense Messi en l'onze inicial, el Barça ha portat el pes ofensiu del partit contra l'Alabès, però li ha faltat clarividència en la finalització. Luis Suárez i també Sergi Roberto han disposat de bones ocasions per obrir el marcador en la primera meitat.

El segon temps ha començat amb Messi escalfant a la banda i amb més ocasions pel Barça, de falta. Una picada per Luis Suárez, que la tanca de l'Alabès ha refusat. I una altra que ha xutat Dembélé i que ningú ha rematat a porteria. Però aleshores s'ha produït una combinació letal entre Sergi Roberto i Carles Aleñá. Luis Suárez la deixa passar i el migcampista de Mataró troba el passadís i encara Pacheco per fer el 0 a 1.

El segon del Barça ha arribat després d'una jugada poblada a l'àrea petita en què Piqué ha fet gol amb la col·laboració d'Umtiti. L'àrbitre ha necessitat consultar el VAR per veure unes mans de Pina prèvies i xiular penal. Luis Suárez ha transformat la pena màxima en el 0 a 2.

Messi ha entrat al terreny de joc en el lloc de Dembélé i, de seguida, ha disposat d'ocasions com una que Pacheco ha desviat al pal. El capità blaugrana, de fet, ha estat protagonista en les poques ocasions clares que ha tingut el partit fins al final, com en aquesta acció individual en què supera els defenses i prova de xutar amb un angle complicat. Però res més. El 0 a 2 ha estat definitiu, i dona tres punts més al ja virtual campió.
Els blaugranes, de fet, revalidaran el títol de Lliga aquest dimecres a la nit si l'Atlètic de Madrid perd a casa contra el València.

Anar al contingut