La final de la Copa Pernod es va jugar al Camp Nou el 28 de març del 1971 davant 30.000 espectadors
La final de la Copa Pernod es va jugar al Camp Nou el 28 de març del 1971 davant 30.000 espectadors
Futbol

El Barça es planteja jugar al Camp Nou la tornada de la Champions contra el Madrid

Seria el partit de tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions femenina, que es jugarà el 30 de març de l'any vinent, i seria el quart cop que les jugadores del Barça obririen les portes del Camp Nou

Josep CochActualitzat

El femení del Barça podria obrir les portes del Camp Nou coincidint amb la tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions, que aquest dilluns ha emparellat catalanes i madrilenyes. La directiva Elena Fort ja ho va dir fa uns dies, que es plantejaven tornar obrir les portes del Camp Nou, sempre que el context sigui favorable. I sembla que aquest context ja s'ha trobat, el clàssic dels quarts de final de la Lliga de Campions.

Encara queden més de tres mesos perquè es disputi aquest partit. Aquest Nadal farà 51 anys que les portes del Camp Nou es van obrir per al Barça femení. Aleshores, les pioneres jugaven com a Penya Femenina Barcelona -el femení encara no formava part de l'entitat- en una època en què el futbol femení estava vist com un fet anecdòtic.

Agustí Montal, president de l'època, no ho veia amb mals ulls, però hi havia d'altres membres de la junta que no ho veien bé. De fet, les jugadores blaugranes jugaven amb una samarreta de color blanc, i l'única referència blaugrana es trobava a les mitgetes, que va ser l'única concessió que va fer la junta de Montal a causa de la petició de les mateixes jugadores.

El Barça va jugar aquell primer partit contra l'UD Centelles, a qui va superar a la tanda de penals després que el duel acabés amb empat a 0 gols. Per posar en context històric, un club centenari com el Club Natació Barcelona el 1986 va aprovar l'admissió de les dones al club després de fer un referèndum...

La Copa Pernod

El Barça va jugar un segon partit al Camp Nou el 28 de març del 1971, amb motiu de la final de la Copa Pernod, davant de 30.000 espectadors. El Barça i l'Espanyol es van enfrontar en el partit definitiu, després que les blanc-i-blaves superessin el Sabadell per 2 a 1, i el Barça guanyés el seu duel davant del Sant Andreu per un 1 a 0, partits jugats a l'estadi de Sarrià el 21 de març. La gran final de la Copa Pernod se la va emportar l'Espanyol, que va superar el Barça per 2 a 1. Abans es va jugar el partit per al tercer i quart lloc entre el Sabadell i el Sant Andreu, amb victòria de l'equip quadribarrat també per 2 a 1.

L'última vegada que el Barça femení va jugar al Camp Nou va ser el dia de Reïs d'aquest any, per disputar el primer partit de les pioneres blaugranes, que es va jugar el dia de Nadal del 1970. El rival, l'Espanyol, va ser en plena pandèmia i amb les graderies del Camp Nou buides. El partit, de la Lliga Iberdrola, va ser favorable al Barça per 5 a 0, el dia que Alexia Putellas es convertia en la primera jugadora blaugrana a marcar un gol al coliseu blaugrana en partit oficial.

 

 

Caldrà veure, ara, si finalment la junta decideix tornar-les obrir coincidint amb la tornada dels quarts de final de la Champions femenina, en el que seria el quart partit que el femení del Barça juga a l'Estadi.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut