Barça

Eduard Romeu: "La massa salarial del Barça gairebé duplica la del Bayern"

El vicepresident econòmic ha explicat a "El món a RAC1" per què el Barça té la intenció de rebutjar l'acord amb CVC i rep una contundent resposta de Javier Tebas

Redacció Esport3Actualitzat

El vicepresident econòmic del Barça, Eduard Romeu, ha reconegut, en declaracions a RAC1, que aconseguir els números verds en el pressupost del club passa, novament, per una rebaixa de sous individualitzada, ja que la massa salarial és inassumible.

Segons Romeu, la plantilla del Barça és actualment una de les més cares del món, i ha assenyalat que mentre que la del Barça és de 560 milions d'euros, la del Bayern està al voltant dels 300 milions:

"La massa salarial del Barça gairebé duplica la del Bayern. I això són números. Per exemple, el nostre principal rival a la Lliga espanyola està en la línia del que ens agradaria estar a nosaltres, al voltant dels 400 milions d'euros."

El vicepresident econòmic del club assegura que no hi ha ni un euro pressupostat en vendes de jugadors, i que totes seran per decisió tècnica. Descarta així una possible venda de Frenkie de Jong.

El futur de Gavi

Sobre la renovació de Gavi ha estat taxatiu en afirmar:

"No em consta cap conflicte amb la renovació de Gavi, igual que amb la resta de jugadors que hem anat renovant."

El no a l'acord amb CVC

Romeu també ha assegurat que, ara per ara, no estan per firmar cap acord amb el fons CVC, estigui lligat o no a l'LFP:

"Hi ha un moment en què has de dir prou i el Barça ha dit prou a Tebas."

I ha afegit:

"CVC és un bon acord per a un club petit. Per a un club més gran i internacional, no és un bon negoci."

Tampoc troba normal que "una persona assalariada de la Lliga estigui a matar amb els seus dos principals accionistes".

I sobre les pressions de Florentino Pérez i la relació entre aquest no i la Superlliga, ha explicat:

"No hi ha hagut pressions de Florentino Pérez, però la Superlliga ha estat un factor més per decidir."

Romeu, però, no ha tancat del tot la porta, i ha reconegut que hi ha una oferta paral·lela de CVC a la meitat del termini de cessió dels drets de televisió, que passaria dels 50 anys als 25. I que en aquest cas sí que serien considerats per la directiva del Barça.

També ha dit que s'ha fet tard amb el nou Camp Nou, no havent aprofitat el temps de covid per engegar les obres de l'Espai Barça. I ha recordat que el Madrid sí que ha aprofitat el temps de la pandèmia per renovar l'estadi.


Contundent resposta de Tebas

Com és habitual, el president de la Lliga, Javier Tebas, no s'ha mossegat la llengua després de les paraules d'Eduard Romeu. En un missatge al seu compte oficial de Twitter, Tebas ha carregat contra el vicepresident econòmic del Barça, a qui ha assenyalat de "populista".

"O no se n'ha assabentat de res o li resulta més rendible i populista assenyalar la Lliga."

Anar al contingut