Barça

El Barça descarta l'acord de CVC amb la Lliga i rebaixarà sous

El club blaugrana ha d'assolir vendes i rebaixes per convertir els 590 milions d'euros de deute en números verds el 30 de juny

Xavi TorresActualitzat

A dia d'avui el Barça té 590 milions d'euros de deute per les pèrdues dels dos últims anys. Ara mateix el club té quatre vies obertes per eixugar-lo i mirar d'arribar al 30 de juny amb números en verd.

En primer lloc, la venda del 49% de BLM, el marxandatge, que representaria ingressar uns 200 milions. Ja està lligada i pendent de l'aprovació de l'assemblea.

En segon lloc, la cessió de part dels drets audiovisuals. El Barça, que descarta l'acord de CVC amb la Lliga, demanarà als socis en la propera assemblea que la cessió pugui arribar fins al 25%, i presentarà una alternativa que aporti uns 200 milions més.

En tercer lloc, faria falta una nova rebaixa de sous dels jugadors.

I finalment, no es descarta la venda de futbolistes importants, el més ben situat, Frenkie de Jong.

Tot plegat per tenir fair play i poder afrontar operacions de fitxatges per a la temporada que ve. Sobre la taula ja tenen la llista de futbolistes que vol Xavi. Christensen i Kessié ja estan lligats. Però a la carta de desitjos també hi ha els noms de Lewandowski, Koundé, Marcos Alonso, Azpilicueta, Raphina i Bernardo Silva.

Els vuit jugadors que ha demanat Xavi a la direcció esportiva
Els vuit jugadors que ha demanat Xavi a la direcció esportiva

De la llista de jugadors amb qui no compta Xavi, Lenglet accepta marxar i té encarrilada una cessió de dos anys al Tottenham, que li pagaria la fitxa. Per la seva banda, Mingueza tampoc posarà traves a la seva sortida, però a canvi confia que el Barça no exigeixi un traspàs.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut