Ciclisme

Comença la Vuelta a Espanya amb Joaquin "Purito" Rodríguez entre els grans favorits

El català Purito Rodríguez és un dels principals favorits en la Vuelta ciclista a Espanya 2011. Una contrarellotge per equips donarà aquest dissabte el tret de sortida a una prova que no s'endinsarà per carreteres catalanes però que torna al País Basc després de més de trenta anys. La Vuelta arrenca dissabte a Benidorm en ple mes d'agost per atreure l'atenció dels que encara fan vacances. Per aquest motiu, tot i la calor, l'organització ha preparat una primera setmana intensa amb l'arribada en alt, per exemple, dimarts a Sierra Nevada.

Actualitzat
Després de 33 anys sense fer-ho, la Vuelta passarà per Euskadi i la plataforma per l'oficialitat de les seleccions basques ja ha anunciat que farà evident la seva oposició, tot i que descarta qualsevol acte de boicot.

I també després de molt de temps un català, Joaquim "Purito" Rodríguez, surt com a gran candidat a la victòria. Aquesta temporada ja s'ha adjudicat la Volta a Burgos i ha tingut una actuació destacada a la volta al País Basc i a la Dauphiné Libéré.

Però serà una Vuelta oberta, amb molts aspirants per discutir-li el mallot vermell al "Purito", tot i que els més perillosos sembla que són el basc Igor Anton, que es va retirar en l'última edició quan era líder, per una caiguda, i l'italià Nibali, que intentarà repetir l'èxit de l'any passat. Fa vint anys que un català no guanya la Vuelta. L'últim va ser Melcior Mauri el 1991.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut