La Copa del Rei que ha guanyat el FC Barcelona
Futbol Internacional

Cinc de les sis principals finals de Copa europees d'aquest cap de setmana arriben a la pròrroga

La final de la Copa del Rei no ha estat l'única d'aquest cap de setmana que ha arribat fins a la pròrroga. De les 6 principals lligues europees, 5 han necessitat de 30 minuts extra per decidir el campió

La final de Copa del Rei entre el FC Barcelona i el Sevilla no ha estat l'única a arribar a la pròrroga. De fet, la norma del cap de setmana ha estat disputar 30 minuts més de partit abans de conèixer el campió. Aquest dissabte, el Manchester United va evitar una temporada en blanc superant el Crystal Palace a la final de la Copa d'Anglaterra (1-2). Els Red Devils, però van haver d'esperar al gol de Lingard en el segon temps de la pròrroga per avançar-se per primera vegada en el marcador.

També dissabte, Pep Guardiola va tancar la seva etapa al Bayern de Munic derrotant el Borussia de Dortmund per guanyar la Copa d'Alemanya. Els bavaresos encara van patir més que els de Van Gaal, ja que la final no es va resoldre fins a la tanda de penals. Aquell mateix dia a Itàlia, l'exmadridista Álvaro Morata va ser l'home clau de l'últim partit de la temporada. Un gol seu, quan només feia 2 minuts que era a la gespa, en el minut 5 de la segona part de la pròrroga, va fer campió la Juventus enfront del Milan.

Aquest diumenge, a la Copa de Portugal també han estat els penals els que han decidit el campió. L'Sporting de Braga, que havia arribat a guanyar per 0 a 2, ha vist com el Porto forçava la pròrroga en el minut 90. Però des dels 11 metres els "bracarenses" han mantingut la calma per emportar-se el títol, i deixar els d'Iker Casillas sense guanyar res aquesta temporada.

L'única de les lligues europees importants on el campió de Copa no ha hagut de patir aquest cap de setmana ha estat la francesa. Dissabte, el PSG es va imposar per 2 a 4 a l'Olympique de Marsella, amb 3 gols en la segona meitat. Dos d'ells van ser un jugador que s'acomiadava del club, Zlatan Ibrahimovic. I el tercer va arribar després d'una assistència del suec.