Pep Guardiola, mantejat pels jugadors del Bayern de Munic (Reuters)
Futbol Internacional

Pep Guardiola diu adéu al Bayern de Munic guanyant la Copa Alemanya i Ibrahimovic se'n va del PSG amb la Copa

L'entrenador català ha guanyat la Copa d'Alemanya en el seu últim partit al Bayern de Munic. Aquesta temporada també ha guanyat la Bundesliga. En les seves 3 temporades a Munic, només se li ha resistit una competició, la Lliga de Campions

Pep Guardiola s'ha acomiadat del Bayern de Munic abans de marxar al Manchester City amb un últim títol, la Copa d'Alemanya, que s'afegeix al de la Bundesliga. Per aconseguir-ho, però, ha hagut de patir fins a la tanda de penals després que els 90 minuts de la final contra el Borussia de Dortmund i els 30 de la pròrroga posterior acabessin amb empat a 0 en el marcador. Els bavaresos han plantejat el matx amb l'estil de l'entrenador català, amb molt de toc i possessió de pilota, mentre el seu rival ha optat pel contracop.

Al llarg dels 120 minuts de joc els de Guardiola han manat, però sense esvair la sensació de perill dels seus rivals. Les ocasions de gol han estat repartides pels dos equips. El Borussia ha patit més el desgast físic en els últims minuts, però ha aconseguit acabar viu el temps extra. I ja en els penals, Vidal, Lewandowski, Müller i Costa han marcat pels campions mentre Kagawa, Aubameyang i Reus ho han fet pels subcampions. Pel Bayern, només Kimmich ha fallat des dels 11 metres, mentre que pel conjunt de Dortmund les errades de Bender i Sokratis han estat definitives.

Ibrahimovic també marxa per la porta gran

El París Saint-Germain ha completat aquest dissabte el seu segon ple consecutiu de títols del futbol francès guanyant la final de Copa a l'Olympique de Marsella per 2 a 4. Ibrahimovic, que marxarà aquest estiu, s'ha acomiadat del club parisenc amb dos gols i una assistència en la segona part que han decidit el matx després que en el descans el resultat fos d'empat a 1. El PSG també ha guanyat aquesta temporada la Lliga, la Supercopa i la Copa de la Lliga.

Morata, protagonista a Itàlia

Álvaro Morata ha donat a la Juventus la victòria a la final de la Copa d'Itàlia davant el Milan. El davanter espanyol ha estat l'autor de l'únic gol del partit en el minut 5 de la segona part de la pròrroga, quan només feia dos minuts que havia entrat en el lloc d'Hernanes. La Juve firma d'aquesta manera un doblet ja que també va guanyar la Lliga.