Jocs Olímpics

Bolt venç als 200 amb rècord del món inclòs i es confirma com el rei de la velocitat

Usain Bolt ha confirmat que és el rei de la velocitat. El jamaicà, que ja va guanyar els 100 amb nova plusmarca mundial, aquest dimecres ha batut el rècord del món dels 200 metres llisos, amb un crono de 19,30, i ha superat el mític registre del nord-americà Michael Johnson (19,32), aconseguit als Jocs Olímpics d'Atlanta'96. Aquest cop, Bolt no s'ha relaxat en els metres finals i ha guanyat amb una autoritat insultant, per davant dels nord-americans Shawn Crawford i Walter Dix.

Actualitzat

Spearmon i Martina, desqualificats

Després de l'exhibició de Bolt, ha arribat el moment dels enrenous. L'Associació d'Atletisme nord-americana havia anunciat una reclamació contra la desqualificació de Wallace Spearmon, que havia acabat tercer. Després l'ha acceptat, però ha presentat una protesta contra la plata de Martina, per entendre que, com Spearmon, havia envaït el carril contigu. Passada la mitjanit a Pequín, el Jurat d'Apel·lació, havent avaluat totes les evidències, ha acceptat la petició de l'equip nord-americà. Així doncs, Martina, igual que Spearmon, també quedava desqualificat. I Crawford i Dix es penjaven la plata i el bronze, respectivament.

Melanie Walker, reina dels 400 tanques

On tampoc hi ha hagut sorpreses ha estat en la prova dels 400 metres tanques en categoria femenina. Melanie Walker, ha aconseguit l'or, amb un temps de 52,64, nou rècord olímpic. La jamaicana ha estat seguida de la nord-americana Sheena Tosta, plata, i de la britànica Tasha Danvers, bronze.

Quiñónez, a la final dels 110 tanques

L'atleta resident a Lleida, Jackson Quiñónez s'ha classificat per a la final dels 110 metres tanques després de quedar tercer en la semifinal. Per la seva banda, el català Miquel Quesada ha acabat quart en la sèrie de 800 metres però no s'ha classificat per a les semifinals, mentre que Manuel Olmedo, que ha guanyat la seva sèrie, i Antonio Reina, que ha estat tercer a la seva, disputaran la semifinal.

També s'han fet les sèries dels 5.000, amb el madrileny Alberto García, que ha quedat novè i fora de la final. Mentrestant la catalana Maria Vasco prepara la cursa de 20 quilòmetres marxa, que es disputarà la pròxima matinada. Per Vasco és la quarta participació en un Jocs Olímpics i espera pujar al podi.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut