Bàsquet

Bilbao ret homenatge a Raül López el dia de la seva retirada del bàsquet professional

El base tanca una llarga i brillant trajectòria com a professional, que va començar el 30 d'abril de 1998 quan va debutar a l'ACB amb la samarreta del club on es va formar, el Joventut

Actualitzat

Raül López ha jugat aquest diumenge el seu últim partit com a professional. El comiat del base de la generació d'or del bàsquet espanyol ha tingut un punt amarg, amb l'inversemblant triple del jugador del CAI de Saragossa Joan Sastre, des de més enllà del mig del camp i amb un defensor a sobre, que ha deixat l'equip basc fora dels play-off pel títol de la Lliga Endesa. Aquest inesperat final, però, no ha tret brillantor al merescut homenatge que el vigatà ha rebut a la pista de Miribilla, el Bilbao Arena.

La cerimònia ha començat amb un "aurresku", la tradició basca per a aquests actes, i tot seguit s'ha projectat un vídeo d'homenatge amb la participació dels "júniors d'or", com Pau Gasol, Joan Carles Navarro, Felipe Reyes, Carlos Cabezas, Germán Gabriel, Berni Rodríguez, acompanyats d'altres jugadors que han coincidit amb Raül com Marc Gasol, Ricky Rubio, Sergi Llull, Jorge Garbajosa, Roger Grimau i els seus inseparables Àlex Mumbrú i Axel Hervelle.

El base de Vic, envoltat de nens amb les samarretes de tots els equips on ha jugat (Vic, Joventut de Badalona, Reial Madrid, Utah Jazz, Akasvayu Girona, Khimki i Bilbao Basket) s'ha dirigit al públic: "M'he sentit molt estimat, com enlloc". La grada l'ha acomiadat amb la frase "El mag se'n va, la seva màgia es queda". López marxa amb una medalla de plata olímpica (Pequín 2008), una de bronze europea (Turquia 2001) i dues d'or com a júnior, una europea (Varna 1998) i l'altra del món (Lisboa 1999).

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut